Našli ste si ideálny pozemok, no nemáte čas ani chuť na stavbu nového domu čakať niekoľko nasledujúcich rokov? Ani nemusíte. Montované domy vám môžu s plnením sna o príjemnom bývaní pomôcť veľmi rýchlo.

Kvalitné a rokmi overené drevostavby majú množstvo výhod, ako napríklad krátku dobu výstavby. Vedia vás však aj inšpirovať, pokiaľ ide o energetickú efektívnosť a individualitu.

Staviate kratšie a bývate rýchlejšie

Doba je dnes veľmi rýchla, čo sa odzrkadľuje na každom jednom kroku a bývanie nie je výnimkou. Veľkou výhodou modernej montovanej stavby preto je krátka doba výstavby. Od uzavretia zmluvy cez výrobu až po dodanie a montáž trvá celý proces zvyčajne len 6 až 8 mesiacov a bez zbytočných starostí.

Cena a dátum nasťahovania sú pevné

Rýchla doba výstavby šetrí aj peniaze, pretože skracuje dobu nájomných platieb. Na požiadanie môžu výrobcovia montovaných domov s kontrolou kvality zaznamenať dátum dokončenia do zmluvy. Zmluvne garantovaná môže byť aj fixná cena – samozrejme v závislosti od vybavenia a otázky, či si niektoré práce urobíte sami alebo pôjde o dom na kľúč.

Montované domy sú energeticky úsporné

Montované domy majú výbornú tepelnú izoláciu. Je to dané fyzikálnymi vlastnosťami prírodného stavebného materiálu (dreva) a jeho inteligentnou konštrukciou. Pretože v stenách z dreva je zabudovaných niekoľko vrstiev vysoko účinných izolačných materiálov, domy sú ešte viac energeticky úsporné.

A keďže sú montované domy tradične postavené z dreva, znižujú aj koncentráciu CO 2 v atmosfére, takže vaše bývanie je aj zdravé a príjemné nielen pre vás a všetkých členov rodiny, ale aj životné prostredie.