Bratislava už čoskoro ponúkne svojim obyvateľom nové miesto na bývanie. Neďaleko Sadu Janka Kráľa, na pravom brehu Dunaja, sa len nedávno začalo s výstavbou projektu Liget. Developer má ambíciu vytvoriť najluxusnejší rezidenčný komplex v Bratislave. Podarí sa mu to?

Projekt Liget

Projekt Liget by mal patriť k tým najluxusnejším možnostiam bývania v našom hlavnom meste. Vznikol vďaka Ľubomírovi Závodnom, ing.arch, pričom zmeny projektu doriešil tím architektov DZ ARCHITEKTI. „Developerský projekt Liget je skvelým riešením pre ľudí, ktorí hľadajú najvyšší štandard bývania v Bratislave. Nielen vďaka jeho lukratívnej polohe a moderným riešením interiérov je Liget výnimočným miestom na bývanie. Ponúka široké spektrum výhod, ktoré pri novom bývaní jednoznačne každý ocení,“ uvádza sa na oficiálnych stránkach projektu.

Veža bude mať 18 podlaží

Veža bude mať 18 podlaží s bytmi orientovanými predovšetkým na park a centrum mesta. Obyvatelia budú mať vynikajúce výhľady, keďže jednotlivé byty budú mať celopresklené fasády na plnú výšku podlažia. „Práve snaha o zabezpečenie nerušených výhľadov stála za veľkým redizajnom veže, v dôsledku čoho boli pôvodné plné balkóny nahradené subtílnejšími presklenými,“ približuje zmeny v projekte portál Yimba.sk.

Liget

Lukratívna lokalita

K tomu, že pôjde o luxusný rezidenčný komplex, prispieva aj výhodná lokalita. Tá ponúka dostupnosť dvoch letísk, na ktoré sa bude dať dostať v priebehu niekoľkých minút. V okolí sa nachádzajú rôzne športové možnosti, kultúrne vyžitie v divadle Aréna či nákupy v známom obchodnom centre Aupark.

Cena bytov

Stavebné povolenie bolo projektu udelené v priebehu leta, aktuálne už prebiehajú zemné práce. Podľa dostupných informácií, developer v týchto dňoch spúšťa aj oficiálny predaj bytov. Ten síce nešpecifikoval priemernú cenu za meter štvorcový, keďže sa výrazne mení s každým podlažím a bytom, najlacnejší však štartuje na úrovni 4,3-tisíc eur za meter štvorcový. Jednoducho za luxus si bude musieť človek zaplatiť.

Liget

Liget

Liget

Dokončenie projektu Liget je naplánované na leto v roku 2023. Určite vás budeme v niektorom z našich ďalších článkov informovať, ako výstavba týchto lukratívnych bytov napreduje.

Zdroj: yimba.sk, liget.sk