Rodinná firma bývalého predsedu KDH Alojza Hlinu získala po piatich rokoch stavebné povolenie na výstavbu reštaurácie Rotunda v lesoparku na Železnej studničke v Bratislave.

Železná studnička obľúbeným miestom

Železná studnička alebo Železná studienka sa nachádza v závere údolia Vydrice a patrí k obľúbeným rekreačným a športovým areálom obyvateliek a obyvateľov Bratislavy. Už o niekoľko mesiacov by malo byť toto miesto pre ľudí opäť o čosi viac zaujímavejšie aj vďaka novej reštaurácii Rotunda.


TIP: Prečítajte si náš článok Riasy ako prvok udržateľných postupov v architektúre? Tento projekt prináša revolúciu


Bývalý predseda KDH a podnikateľ Alojz Hlina je veľkou rybou vo svete slovenskej gastronómie. Jeho rodinná firma prevádzkuje viacero známych podnikov v Bratislave a už onedlho by k nim mal pribudnúť ďalší. Ako sa uvádza na oficiálnych stránkach bratislavskej mestskej časti Nové Mesto, po piatich rokoch jeho firma získala stavebné povolenie na výstavbu reštaurácie na Železnej studničke.

Plán výstavby areálu na Železnej studničke, zdroj: Orava-stav

Cena nájmu

Cena nájmu bola dohodnutá na jedno euro ročne. Ide o nájom na 25 rokov, pričom podmienkou je, že firma na vlastné náklady vybuduje areál záhradnej reštaurácie so zachovaním pôvodnej sakrálnej stavby. K reštaurácii má pribudnúť tanečný parket, drevené prístrešky a oddychová plocha s ohniskami. Projekt zahŕňa aj revitalizáciu toku Vydrice pri Rotunde a rovnako obnovu Labutieho pavilónu. „Hlavnými objektmi bude rekonštrukcia Labutieho pavilónu v čo najväčšej možnej miere podľa pôvodného plánu a veľkosti, a tiež výstavba mestskej horárne. V objekte Labutieho pavilónu bude možné realizovať rôzne kultúrne podujatia, výstavy či prezentácie. Počas bežnej prevádzky bude využívaný ako libresso,“ povedala pre TASR Martina Hlinová, manželka A. Hlinu. Pozorne budeme túto výstavbu sledovať a pravidelne vás o nej informovať v našich článkoch.


TIP: Nezabudnite nás sledovať aj na našom Facebooku, kde pravidelne pridávame novinky a zaujímavosti zo sveta architektúry, dizajnu a technológií v stavebníctve. Vďaka nám vám neujde žiadna dôležitá informácia! 


Zdroj: trend.sk, banm.sk