Bratislavské Trnavské mýto už o pár rokov zmení svoju podobu aj vďaka projektu Nový Istropolis. Ako bude vyzerať a čo všetko sa tam bude nachádzať?

V jednom z našich starších článkov o projekte Nový Istropolis sme vás informovali o zámere developera Immocap Group vytvoriť na mieste súčasného Domu odborov na Trnavskom mýte celkom nové národné kultúrne a kongresové centrum (NKKC). Len nedávno odhalil developer ďalšie detaily projektu. Podľa predložených materiálov je cieľom projektu vybudovať kultúrno-spoločenské centrum, dve obytné budovy, tri administratívne budovy a kongresový hotel.


TIP: Prečítajte si aj náš článok Koncept Národného kultúrneho a kongresového centra od J&T Real Estate je známy


Prestavba Domu odborov

Developer zastáva názor, že priestory súčasného Domu odborov nevyhovujú požiadavkám potenciálnych kultúrnych a spoločenských udalostí. Administratívny objekt, ktorý je situovaný v blízkosti Vajnorskej ulice, je vraj zastaraný a jeho adaptácia na modernú administratívu či inú funkciu by si vyžadovala nemalé zásahy. „Súčasný stav riešeného územia nevyužíva nezvyčajný potenciál, ktorým v kontexte Bratislavy územie disponuje.“ Developer ďalej v projekte poukazuje na kultúrno-spoločenské centrum. „Oživenie kultúrno-spoločenských aktivít prinavráti Trnavskému mýtu chýbajúci rozmer dynamicky sa pretvárajúcej lokality Bratislavy,“ tvrdí.

Podľa najnovších informácií by tak podoba Domu odborov ako ju poznáme nemala byť viac aktuálna. Namiesto toho tam už o pár rokov vyrastie celkom nová výšková budova. Nové centrum má však byť „dôstojné“ k pôvodnej budove. „Po svojom predchodcovi preberá aj tvaroslovie fasády, interiéru a kvalít, ktorými pôvodný Dom odborov disponuje. Využíva existujúce materiály a umelecké diela, ktoré buď reštauruje, alebo veľmi citlivo zachováva a adaptuje,“ zdôrazňuje developer. Uvidíme, ako bude projekt napredovať. Určite vás budeme v ďalších článkoch informovať o všetkých novinkách.

Dom odborov
Nový Istropolis

TIP: Nezabudnite nás sledovať aj na našom Facebooku, kde pravidelne pridávame novinky a zaujímavosti zo sveta architektúry, dizajnu a technológií v stavebníctve. Vďaka nám vám neujde žiadna dôležitá informácia! 


Zdroj: TASR, Immocap Group