Ružinov patrí k najobľúbenejším mestským častiam Bratislavy. Už onedlho by tam mal pribudnúť nový bytový dom. Ten zaujme už na prvý pohľad.

Projekt Rozeta

Projekt Rozeta, za ktorým stojí spoločnosť YIT Slovakia, vznikne v dvoch etapách na časti územia medzi ulicami Klincová, Bajkalská a Záhradnícka. „Do Ružinova prinášame už svoj tretí projekt. Väčšinou ide o dlhodobo zanedbané územia a mňa veľmi teší, keď ich vidíme meniť sa nám pred očami a vdychujeme im nový život. Aj v tomto prípade pôjde o veľmi živý projekt a podľa toho sme zvolili aj jeho názov. Rozeta totiž znamená smerovník – miesto, z ktorého sa určujú smery k blízkym či vzdialeným cieľom. Rozeta vyrastie v centrálnej časti, a teda z nej bude všade blízko,“ približuje Milan Murcko, generálny riaditeľ YIT Slovakia.

Prvý dom by mal mať 78 bytových jednotiek, pričom každá bude mať balkón. Parkovanie obyvateľov zabezpečí dvojpodlažná podzemná garáž s 88 stojiskami a 10 miest na povrchu. Kolaudácia je odhadovaná na apríl 2022. V pláne je aj druhá etapa v približne rovnakom objeme.

Zdroj: YIT Slovakia
Zdroj: YIT Slovakia

Dokonalá poloha

Vďaka svojej skvelej polohe bude Rozeta ponúkať rýchly a jednoduchý spôsob dopravy do všetkých kútov mesta. V pešej dostupnosti od miesta, kde bude bytový dom, sa nachádzajú dve jazerá, zimný štadión či atletické dráhy, ale aj divadlo a nemocnica. Projekt počíta aj s malým parkom a spoločenskou miestnosťou.


TIP: Nezabudnite nás sledovať aj na našom Facebooku, kde pravidelne pridávame novinky a zaujímavosti zo sveta architektúry, dizajnu a technológií v stavebníctve. Vďaka nám vám neujde žiadna dôležitá informácia! 


Pre koho je toto bývanie určené? Developer v projekte predpokladá prevažne rodinné bývanie či štart spoločného života pre mladé páry. Určite vás budeme v niektorých z našich ďalších článkov informovať o progrese tohto projektu a prinesieme vám aj nové informácie, hneď ako budú známe a dostupné.

Zdroj: YIT Slovakia, TASR