Eset Kampus je jedným z najzaujímavejších projektov posledných rokov. Bratislava sa aj vďaka nemu stane opäť zaujímavejším a vyhľadávanejším mestom. Kde sa bude Kampus nachádzať a na čo bude slúžiť? Nielen to sa dozviete v nasledujúcom článku.

Projekt Eset Kampus

Spoločnosť ESET získala pozemok v lokalite bratislavskej Patrónky ešte v roku 2017. Areál bývalej Vojenskej nemocnice by sa mal v najbližšom období zmeniť na Eset Kampus – epicentrum inovácií a kreativity v Bratislave. Popri vzniku nového sídla a globálneho vedecko-výskumného centra ESET-u, by tam malo vzniknúť aj kvalitné a podnetné prostredie pre IT a technologické firmy a startupy.

ESET – Areál Patrónky

Architektonické štúdio Bjarke Ingels Group – BIG

Premenu areálu bývalej Vojenskej nemocnice bude mať na starosti architektonické štúdio Bjarke Ingels Group – BIG. Architekti jedného z najznámejších ateliérov súčasnosti sa stali víťazom medzinárodnej súťaže na koncepčného architekta, ktorú ESET vyhlásil v septembri 2019. „ESET Campus vnímame aj v našej spoločnosti ako mimoriadne komplexný projekt, a preto sme výberu koncepčného architekta venovali veľkú pozornosť aj dostatok času. Už samotná medzinárodná súťaž a workshopy s oslovenými ateliérmi, ale tiež diskusie so slovenskými odborníkmi, ktorí nám s výberom pomáhali, nás výrazne posunuli nielen v uvažovaní o budúcom dizajne projektu, ale aj o aktuálnych témach ako sú udržateľnosť, ekológia či flexibilita pracovného prostredia. Tento výnimočný projekt navyše pripravujeme v čase, ktorý pred nás postavil úplne nové výzvy, preto som veľmi rád, že ho budeme realizovať práve s výnimočnými architektami z ateliéru BIG,“ priblížil prevádzkový riaditeľ ESET-u Pavel Luka.


TIP: Nezabudnite nás sledovať aj na našom Facebooku, kde pravidelne pridávame novinky a zaujímavosti zo sveta architektúry, dizajnu a technológií v stavebníctve. Vďaka nám vám neujde žiadna dôležitá informácia! 


Zaujímavosťou Kampusu je napríklad aj to, že bude postavený na princípoch funkčnosti, udržateľnosti a ekológie. Okrem zastávok MHD sa neďaleko areálu nachádza aj železničná zastávka. Vďaka nej by sa mohla stať vlaková doprava v tejto časti mesta plnohodnotnou súčasťou verejnej dopravy.

Zdroj: eset.com