Projekt nadväzuje na bohatú históriu bývalého priemyselného areálu cvernovej továrne a začína ho meniť na modernú bratislavskú štvrť.

Posledné roky vzniká v Bratislave pomerne veľa nových projektov. Či už ide o celkom nové budovy alebo budovy, ktoré prechádzajú rekonštrukciou. K najzaujímavejším projektom vôbec sa bezpochyby radí aj ZWIRN.

ZWIRN – nová moderná mestská štvrť

ZWIRN sa nachádza v jednej z najlukratívnejších štvrtí v Bratislave, priamo na okraji nového centra Bratislavy a zároveň v blízkosti Nív a sídliska 500 bytov. Jedinečný genius loci novej štvrte dotvára starostlivo zrekonštruovaná národná kultúrna pamiatka Pradiareň 1900. Vďaka námestiu, množstvu obchodov a príjemným kaviarňam bude toto miesto určite obľúbené a vyhľadávané. „ZWIRN prináša nový impulz do obľúbenej a zabývanej lokality pri Dulovom námestí. Predstavuje špičkovú mestotvornú architektúru s odkazom na industriálnu históriu tohto miesta. Trojica bytových blokov rešpektuje okolitú zástavbu a umožní vznik kvalitných verejných priestorov s príjemnými vnútroblokmi pre svojich obyvateľov,“ uvádza sa na oficiálnych stránkach developera projektu YIT Slovakia.


TIP: Prečítajte si náš článok Pradiareň 1900: Rekonštrukcia bývalej cvernovej továrne je úspešne dokončená


ZWIRN prinesie do tejto zóny množstvo výhod nielen pre obyvateľov, ale aj pre susedov z okolia a návštevníkov. Developer na svojich stránkach píše o najväčších premenách tejto časti hlavného mesta.
  • Celková rekonštrukcia Košickej a Páričkovej ulice
  • Nové cyklotrasy na týchto uliciach
  • Nové námestie so zeleňou a oddychovými zónami
  • Nové lokálne podniky a prevádzky

TIP: Nezabudnite nás sledovať aj na našom Facebooku, kde pravidelne pridávame novinky a zaujímavosti zo sveta architektúry, dizajnu a technológií v stavebníctve. Vďaka nám vám neujde žiadna dôležitá informácia! 


ZWIRN
Košická ulica
Dvor
Prevádzky
Námestie
Vnútroblok

ZWIRN ponúka kompletnú občiansku vybavenosť a pešiu dostupnosť do Starého Mesta či nového downtownu. Ideálne miesto na bývanie v prípade, že chcete byť blízko diania a mať všetko po ruke. V ponuke sú jednoizbové až päťizbové rezidencie, pričom za jednoizbový byt zaplatíte 181-tisíc eur a za najdrahší až 686-tisíc. Vďaka týmto cenám je možné projekt zaradiť k tým najlukratívnejším.

Zdroj: yit.sk