Park na Radlinského v Bratislave pôsobil dlhé roky pochmúrne a ľudia ním len rýchlo prechádzali. Už čoskoro by sa to však malo zmeniť. V rámci zveľaďovania verejného priestoru nášho hlavného mesta prejde premenou.

Metropolitný inštitút Bratislavy

Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) je príspevkovou organizáciou hlavného mesta, inštitútom v oblasti architektúry, územného plánovania, participácie a strategického plánovania. „Cieľom MIB je priniesť do mestských zadaní, pri obnove námestí, ulíc, parkov alebo budov vo vlastníctve mesta, kvalitnú architektúru a funkčné riešenia odzrkadľujúce potreby mesta a jeho obyvateľov,“ uvádza sa na oficiálnej webovej stránke inštitútu. MIB má za sebou viaceré úspešné projekty a na ďalších stále pracuje. Aj vďaka zamestnancom inštitútu sa nám mení Bratislava pred očami.


TIP: Prečítajte si náš článok V bratislavskej mestskej časti Karlova Ves vznikne nový multifunkčný park


Park na Radlinského ožije!

V rámci zveľaďovania verejného priestoru nášho hlavného mesta je tentokrát na rade Park na Radlinského. Projekt pripravuje MIB v spolupráci s architektmi z MAPA. V parku už čoskoro pribudnú nové stromy, asfalt bude nahradený vodopriepustnou kamennou dlažbou, aby mohla byť lepšie využívaná dažďová voda a pribudnú tam napríklad aj cyklostojany či úplne nové miesta na posedenie. Park bude zelenší aj vďaka tomu, že trávnik sa vymení za pôdopokryvné rastliny, ktoré vodu lepšie zadržiavajú a chránia tak pôdu pred suchom. „Som rád, že tento priestor neďaleko Blumentálskeho kostola získa úplne novú kvalitu, vďaka ktorej sa doposiaľ neurčitá zelená plocha stane miestom príjemných stretnutí tak pre ľudí zo susedstva ako aj pre všetky Bratislavčanky a Bratislavčanov, ktorí si radi posedia v príjemnom prostredí pri dobrej káve či rozhovore,“ napísal na svojom oficiálnom Instagramovom profile primátor Bratislavy, Matúš Vallo.

Park na Radlinského
Zdroj: Instagram
Zdroj: Instagram
Zdroj: Instagram

TIP: Sledujte nás aj na našom Facebooku, kde pravidelne pridávame novinky a zaujímavosti zo sveta architektúry, dizajnu a technológií v stavebníctve. Vďaka nám vám neujde žiadna dôležitá informácia! 


Zdroj: Instagram Matúša Valla