Mlynské Nivy v Bratislave sa nám doslova menia pred očami. Popri dokončených projektoch ako kancelárska budova Nivy Tower či Sky Park by mala by tento rok na Nivách dokončená aj bytová veža Discovery Residence.

Bytová veža Discovery Residence

S výstavbou bytovej veže sa začalo v prvej polovici roka 2019. Developerom projektu je spoločnosť RMC Properties Slovakia. Obytná veža sa nachádza vedľa administratívneho komplexu Apollo II v bratislavskom Ružinove. V minulosti tam stál štátny priemyselný závod BAZ. „Discovery Residence je ďalším krokom v stanovení štandardu mestského bývania v Bratislave. Elegantné stvárnenie a nekompromisná funkčnosť sú podstatou dlhodobej udržateľnosti kvalít, ktoré tento projekt prináša,“ uvádza sa na oficiálnych stránkach projektu Discovery Residence.

bytová veža Discovery Residence
bytová veža Discovery Residence

Ukončenie výstavby  

Podľa najnovších informácií by mala byť obytná veža hotová ešte tento rok. Kolaudácia sa očakáva koncom tohto roka, prípadne začiatkom roka 2022. „Momentálne realizujú vertikálne železobetónové konštrukcie na najvyššom poschodí budovy. Dosiahnutie finálnej výšky železobetónového skeletu je plánované v prvej polovici februára,“ priblížila Michaela Kizeková, marketingová manažérka Discovery Residence.

Vizualizácia 1
Vizualizácia 2
Vizualizácia 3

Zmeny v projekte

Projekt prešiel viacerými výraznými zmenami. Za všetky spomenieme napríklad, že objekt bude mať nižšie stropy či menšie okná. V niektorých bytoch sa okná úplne zrušili, ale len v miestnostiach, ktoré budú slúžiť ako šatníky. Niekde sa nahrádzajú murované priečky za sadrokartónové. Zábradlia na lodžiách sa zmenia zo sklenených na oceľové. Rovnako napríklad devoloper nahradí dvojsklo trojsklom, čo zlepší celkové tepelno-izolačné vlastnosti stavby. „Pri zachovaní kvality projektu sme pristúpili k zmenám, ktoré reflektovali aktuálne požiadavky trhu. Všetky zmeny sú v súlade s tým, čo bolo komunikované klientom,“ dodala M. Kizeková.

Interiér 1
Interiér 2

TIP: Sledujte nás aj na našom Facebooku, kde pravidelne pridávame novinky a zaujímavosti zo sveta architektúry, dizajnu a technológií v stavebníctve.


Viac informácií o projekte a rovnako aj o cenách bytov, ktoré bude bytová veža ponúkať, nájdete priamo na www.discovery-residence.sk.

Zdroj: trend.sk, zdroj fotografií: discovery-residence.sk