V príjemnom prostredí Petržalky vznikla moderná a veľká pumtracková dráha. Slúžiť bude všetkým obyvateľom, ktorí majú radi šport.

Cieľom tohto projektu bola rekonštrukcia existujúceho, avšak zanedbaného športového areálu – bikrosovej cyklistickej dráhy v mestskej časti Petržalka a jeho prestavba na bezpečnejší pumptrack s asfaltovým povrchom. Názov PumpPark Petržalka dostal v internetovom hlasovaní. PumpPark je po realizácii dĺžkou svojich dráh najväčším areálom svojho druhu v strednej Európe.

Viac o parku

Nový pumppark sa nachádza na Haanovej ulici, uprostred najväčšieho sídliska na Slovensku a poskytuje možnosti pre športové vyžitie nielen pre obyvateľov oblasti, ktorá má chronický nedostatok verejných športovísk, ale celkovo pre širokú verejnosť.

zdroj: pumppark.sk

Názov PumpPark Petržalka dostal po internetovom hlasovaní. PumpPark tak, ako je naprojektovaný, je po realizácii dĺžkou svojich dráh najväčším areálom svojho druhu v strednej Európe. Stal sa tak verejným športoviskom naozaj hodným najväčšieho stredoeurópskeho sídliska Petržalky.

Myšlienka zrealizovať tento projekt vzišla z hláv cyklistických nadšencov z občianskeho združenia Pedál. Títo sa do jeho realizácie pustili už v roku 2014, ale keďže športovisko konceptu pumptrack ešte vtedy nebolo v našich končinách známe, cesta ku zhmotneniu tejto myšlienky bola zdĺhavá a náročná. Nakoniec sa dobrá vec podarila a od tohto roka 2021 sa všetci môžu tešiť z unikátneho priestoru pre športovanie priamo v prostredí sídliska.

Areál poskytuje možnosť športového vyžitia pre vyznávačov kolesových športov rôznej výkonnosti a veku. Najmä cyklistov, ale aj kolobežkárov, skejterov a inline korčuliarov. Po dokončení prestavby je k dispozícii takmer 600m dráh rôznej obtiažnosti a to priamo v srdci Petržalky. Areál sa tak zaradil medzi najväčšie športové areáli tohto konceptu v Európe, ktorý je svojou veľkosťou hodný najväčšieho sídliska v Európe.

zdroj: pumppark.sk

Cez v piatok 23.7.2021 a cez víkend sa v PumpParku konala Otváračka ale aj súťaž PumpCup. Úvodné podujatie sa nemohlo konať skôr aj keď park už bol dokončený, práve kvôli pandemickej situácii. Konečne sa teda podarilo usporiadať kolo celoslovenskej série Pump Cup-u a v rámci tohto podujatia bolo športovisko oficiálne otvorené.