V lete sa neskoro stmieva a zavčasu rozvidnieva, v dôsledku čoho mnohí nemôžu dostatočne dlho, spať, aby sa zotavili. To je z dlhodobého hľadiska nezdravé, no pritom nemusí, pretože existuje riešenie.

Zatemnené okná poskytujú ochranu pred slnkom a tým aj dlhšie noci. Ak máte v lete problémy so spánkom, pretože nie je dlho tma, mali by ste zvážiť adekvátne zatemnenie okien. Existuje mnoho spôsobov, ako sa ráno a večer chrániť pred ostrými slnečnými lúčmi.

Moderné žalúzie slúžia ako ochrana súkromia a zároveň ako praktický spôsob zatemnenia okien. Zatemnené okná zabraňujú trvalému nedostatku spánku a tým aj zdravotným problémom. Poďme sa s týmto elegantným a mimoriadne funkčným riešením zoznámiť.

Mimoriadne flexibilné tienenie okien

Klasickým spôsobom zatemnenia miestnosti sú okrem závesov žalúzie. Majú pevné lamely, ktoré sa pomocou špeciálneho mechanizmu (v závislosti od modelu) posúvajú do želanej polohy na ochranu pred slnečnými lúčmi. Sťahovacie lanko umožňuje plynulé nastavenie výšky. Výhoda tohto riešenia je, že žalúzia je kvalitná a možno ju namontovať bez špeciálnych a komplikovaných postupov i náradia.

Jednoduchá údržba a variabilné možnosti

Okrem flexibilnej inštalácie je výhodou aj veľký výber farieb a veľkostí, ktoré sa dokonale hodia k celkovému štýlu okna i jeho pevnej parapety. Napriek na oko zdanlivo komplikovanému systému, sa žalúzie aj pomerne jednoducho udržiavajú v čistote a nemáte s ich ovládaním a využitím v praxi žiadne problémy. Okno dokonale izolujú od zvedavých pohľadov z ulice, tepla a silného UV žiarenia. Napriek dlhému letnému dňu, si môžete okno a miestnosť na spánok úplne zatemniť a na problémy s nočným relaxom konečne zabudnúť. Ak preto hľadáte flexibilný systém tienenia okien, ktorý nezaberie v priestore okna veľa miesta a perfektne slúži, rozhodne sú tým pravým riešením klasické žalúzie.