Spolu s dokončovaním administratívnej budovy a odhaľovaním fasády novej najvyššej rezidenčnej veže na Slovensku vznikne v projekte Klingerka aj nový mestský park.

Nový park sa bude rozprestierať od parkoviska pri obytnej veži až k zástavbe rodinných domov. Prirodzene by sa tak mal stať epicentrom socializácie pôvodných aj nových obyvateľov lokality na hraniciach Ružinova so Starým Mestom, ponúkne im kvalitný verejný priestor a miesto na oddych aj šport. Park bol navrhnutý architektonickým štúdiom GFI.

Veľkosť športovo-relaxačnej časti územia bude až 5.300 metrov štvorcových. Viac ako polovicu tejto plochy, by podľa slov developera mala pokrývať zeleň a zvyšok bude doplnený detským ihriskom, plochou s workoutovými strojmi či menšie ihrisko na loptové hry. Samozrejmosťou bude aj stojisko pre bicykle, ktoré sa má nachádzať pri námestí pred administratívnou budovou.

Pri skladbe funkčných a dizajnových prvkov sa sústredili najmä na požiadavky a potreby pestrej komunity, ktorá ho v budúcnosti bude využívať. „Cieľom bolo vyskladať takú ponuku, ktorá by oslovila nielen pôvodných obyvateľov Klingerovej kolónie, ale aj ľudí z administratívnej budovy butikového typu a predovšetkým vlastníkov bytov 35-poschodovej obytnej veže,“ hovorí projektový manažér Klingerky.

Myslelo sa hlavne na deti 

Detské ihrisko, ktoré bude situované v strede parku s plochou 380 metrov štvorcových bude pozostávať z dvoch častí. Jedna časť bude vybavená prvkami, ktoré napodobňujú pavúčie siete v druhej časti budú dominantou najmä hojdačky, pieskovisko, hrad so šmykľavkou či lezecké steny s lanovým mostom. Okolie ihriska, ktoré bude tvorené zelenou plochou s výmerou 470 metrov štvorcových, bude doplnené o lavičky v hojnom počte. Workoutové ihrisko a ihrisko pre loptové hry bude osadené na rohu Súkenníckej a Valchárskej ulice.

Panoráma mesta

Doteraz zrealizovaná časť projektu, spolu s ďalšími nedávno predstavenými etapami, výrazne dotvorí panorámu hlavného mesta. Jednotlivé objekty vytvoria klesajúcu líniovú zástavbu pozdĺž Košickej ulice s výškovou dominantou v nároží od Prístavnej. Verejné zelené vnútrobloky s pavilónmi sa napoja na Klingerovu kolóniu. Obyvateľom a návštevníkom ponúknu príjemné a bezpečné komunitné prostredie oddelené od dopravného ruchu Košickej ulice, s dostatkom aktivít pre deti. Koncept kladie dôraz na kvalitný verejný priestor z pohľadu obyvateľa aj z pohľadu tvorby mesta. Objekty sú odsadené od Košickej ulice tak, aby vytvorili priestor pre uličný rad stromov potrebných pre tienenie. Samozrejmosťou je voľný koridor pre budúcu trasu električky na pozemkoch projektu, ktorý vytvára priestorovú rezervu pre nosný dopravný systém.