Za krátko sa otvorí dlho očakávaný komplex Nivy na ulici Mlynské Nivy v Bratislave. V komplexe sa bude okrem samotnej autobusovej stanice nachádzať aj nákupné centrum, tržnica a výšková administratívna budova. Očakávané otvorenie sa stanovilo na tretí kvartál tohto roku. Autormi projektu sú architekti Benoy / Siebert + Talaš. Ako bude komplex vyzerať a v čom spočívajú jeho najväčšie kvality? 

Stanica Nivy bude mať po dokončení 70-tisíc štvorcových metrov obchodných prevádzok, bude obsahovať 30-tisíc štvorcových metrov kancelárii v najvyššej administratívnej budove na Slovensku a 30-tisíc štvorcových metrov zaberie podzemná autobusová stanica. Na streche vznikne park s možnosťami pre relax a šport.

stanica nivyZdroj: HB Reavis

Autobusová stanica v komplexe sa stane vstupnou bránou pre zahraničných turistov a tiež pre ľudí dochádzajúcich do Bratislavy za prácou, nákupmi či rodinou. Pre potreby mestskej autobusovej dopravy sa sprístupní 36 nástupisk, 7 výstupisk a 86 stojísk. Priestory stanice sa budú nachádza v podzemí a tiež na prvom nadzemnom podlaží a prístup k nim bude bezbariérový. Samozrejmosťou sú informačné pulty, priestor na batožinu či obchody a občerstve. Čo však možno hodnotiť za veľké plus projektu je možnosť využívať takzvanú chill out zónu, v ktorej si cestujúci môžu odpočinúť, nabiť si telefóny či využiť bezplatnú wifi sieť v celom priestore stanice.

stanica nivyzdroj: HB Reavis

Veľkou výhodou celého komplexu je aj jeho skvelé napojenie. Bez ohľadu na to, či sa rozhodnete prísť pešo, na bicykli alebo autom. Návštevníci nebudú musieť hľadať miesto na zaparkovanie. Pre vjazd autom do Nivy centra stačí použiť hlavný kruhový objazd prístupný z ulice Mlynské nivy, ktorý vás nasmeruje na parkovisko na -2. podlažie. Ak ste prišli pešo, do Nivy centra môžete vojsť ktorýmkoľvek vstupom, či už z Páričkovej ulice, z ulice Mlynské nivy pri VÚB alebo pri Nivy Tower aj zo Svätoplukovej.

stanica nivyzdroj: HB Reavis

V Bratislave možno v poslednej dobe sledovať trend vzostupu tržníc a foodmarketov. Nemožno sa preto čudovať, že na rastúcu popularitu reagujú aj developeri. V komplex Nivy sa má nachádzať veľkorysá tržnica o rozlohe 3-tisíc štvorcových metrov.

stanica nivyzdroj: HB Reavis