Porsche to dávno nie sú len autá. Spoločnosť Porsche Design pod svojou značkou navrhuje rôzne dizajnové predmety ako napríklad okuliare, notebooky či obuv. Najnovšie oznámili, že v spolupráci s Deutsche Hospitality onedlho predstavia značku Steigenberger Porsche Design Hotels. Luxusné hotely by tak mali vzniknúť až v 15 svetových metropolách.

„Steigenberger Porsche Design Hotels vytvára značku, ktorá spája filozofiu dizajnu a hodnoty exkluzívnej značky Porsche Design s pohostinnosťou a kvalitou služieb hotela Steigenberger,“ povedal Marcus Bernhardt, generálny riaditeľ spoločnosti Steigenberger Hotels AG/Deutsche Hospitality. „Naším spoločným cieľom je vytvoriť nový hotelový produkt pre globálnu cieľovú skupinu, ktorá hľadá jedinečnosť a ktorá má najvyššie ambície v oblasti kvality.“Porsche Design ale nie je v oblasti architektúry úplný nováčik. Môže sa už pochváliť luxusným mrakodrapom Porsche Tower v Miami.  

zdroj: https://www.facebook.com/PorscheDesignTowerMiami/

V súčasnosti zatiaľ neexistujú žiadne vizualizácie exteriéru či interiéru samotných hotelov a hotelových izieb avšak obe firmy sľubujú inovatívne izby s jedinečným dizajnom a interiérom. Hotely by mali ponúkať minimálne 150 izieb, apartmánov a penthousov. Takisto bude ich súčasťou koncept reštaurácie a baru, zdravotné a kozmetické zariadenie či telocvičňa na ploche až 1000 metrov štvorcových.

„Stanovili sme si cieľ dosiahnuť významný celosvetový rast do roku 2027“ hovorí Bernhardt. Steigenberger Porsche Design Hotels pre nás predstavuje dôležitý krok k dlhodobému osloveniu atraktívnej cieľovej skupiny a k splneniu rastúcich požiadaviek na individualitu, exkluzivitu, dizajn a nenapodobiteľný zážitok z hotela. Záujem investorov o Steigenberger Porsche Design Hotels je značný. Prvá fáza plánovania zahŕňa zriadenie až 15 hotelov v svetových metropolách ako napríklad Londýn, Singapur, Dubaj či Šanghaj.

zdroj: https://www.facebook.com/PorscheDesignTowerMiami/

Rozvoj hotela Steigenberger Porsche Design Hotels umožňuje Porsche Design preniesť filozofiu značky do exteriérovej a interiérovej architektúry. To umožní, aby boli odborné znalosti v oblasti dizajnu sprístupnené širokej časti verejnosti prostredníctvom vynikajúcich hotelových projektov.

Takto vyzerajú dizajnové produkty od značky Porsche Design: