Čína bola v minulosti geograficky aj politicky sústredená na pevnine, pobrežné oblasti boli historicky marginalizované.  Tieto oblasti, ktoré boli ďaleko od režimu, odjakživa viedli k uvoľnenejšej atmosfére a to prinieslo aj spontánnejšie nápady. Jedným z nich je aj kaplnka Jinting Bay z pera ateliéru O-office Architects, ktorá vznikla doslova na pláži.

Mesto Magong, kde sa kaplnka nachádza bolo pôvodne jedno z mnohých rybárskych miest a obyvatelia mesta si dodnes zarábajú na živobytie práve rybárstvom. Niekdajšia dedina už ale ukázala tendenciu urbanizácie vyvolanej obchodom s morskými plodmi a novo rozvinutým turistickým priemyslom. Mesto sa postupne zastavalo výškovou výstavbou.

Kaplnka Jinting Bay je navrhnutá v klasickom štýle a primárne slúži na bohoslužby. Za kaplnkou sa nachádza zadné nádvorie s kolosálnou sochou Matsu vztýčenou na plošine nad Juhočínskym morom – Rybári plaviaci sa niekoľko námorných míľ ďaleko môžu stále vidieť jej elegantnú siluetu postavenú nad horizontálne roztiahnutou panorámou mesta a vodnou krajinou.

Slovami architektov: „Po preskúmaní histórie a špekuláciách o meste sme sa vrátili do zátoky Jinting, skôr než by nás pohltili myšlienky na výškové budovy či miesta plné turistov. Pokúsili sme sa preskúmať a vytvoriť nový „obraz mora“ s paralelnou perspektívou histórie.“

Kaplnka má nezvyčajný tvar. Jej horizontálny priestor je v pomere k výške 1:10. Horizontálne rozloženie objektu má byť akýmsi kontrastom k živému, do výšky sa ťahajúcemu mestu. Ľuďom tak symbolizuje duchové útočisko uprostred mestskej džungle. Od mesta sa do kaplnky dostanete po 36 metrov dlhom chodníku prechádzajúci cez umelo vytvorený plytký bazén. Chodník je pokračovanie centrálnej osi mesta, ktorú sa týmto gestom snažili architekti zdôrazniť a zároveň ukončiť v mieste duchovného priestoru s výhľadom na more.

Fasáda na strane mora je dramaticky stlačená a natiahnutá do majáka na okraji oceánu. Táto fasáda je predelená zvislým oknom s pomerom výšky k šírke takmer 5:1 – samota s výhľadom na nekonečný oceán. Vynárajúca sa obloha a more sú koncom slávnostného postupu, ako aj začiatkom odchodu za divokou fantáziou do prírody. Vonku táto „Socha mora“ vytvára novú duchovnú a obraznú kotvu pre rýchlo sa rozvíjajúce pobrežné mesto, aby znovu nadviazala spojenie medzi mestom a mestom, pevninou a morom.