Dom LO je jedinečné otvorené bývanie v krásnej prírode neďaleko obce Chřiby v Českej republike. Jeho autormi sú manželia Ondřej Koníček a Lina Koníček Bellovičová. Nevšedný je predovšetkým pre výber materiálu na stavbu domu. Manželia zvolili u nás zatiaľ veľmi málo používaný konopný betón.

Voľba materiálu sa pre formujúci sa objekt ukázala ako kľúčový moment. Manželia zvolili konopný betón, ktorý vzniká spojením technického konope a betónovej zmesi. Zaujala ich najmä možnosť svojpomocnej realizácie stavby, negatívna uhlíková stopa materiálu a v neposlednom rade možnosť realizácie stavby bez dodatočného zateplenia. 45 centimetrová obvodová stena má totiž hodnotu súčiniteľa prechodu tepla U na úrovni 0,16 W/m2.K.

Základ tvorí nosná drevená konštrukcia, ktorá sa počas stavby obložili dreveným debnením. Výrazne nižšia hmotnosť materiálu v porovnaní s klasickým betónom kládla menšie nároky na pevnosť debnenia a uľahčila svojpomocnú stavbu. Ako výhoda pri realizácii sa ukázalo tiež rýchle tvrdnutie zmesi.Materiál ponechali investori v jeho surovom stave čím jasne určili výslednú estetiku domu. Konopný betón sa ostaral o jedinečný výraz stavby vďaka svojej vrstevnatej štruktúre. Ako architektka sama hovorí, materiál ju fascinoval svojími vlastnosťami, dlhoročnou históriou a možnosťou vrstvenia.

Okrem materiálu použitého na obvodové steny je výrazným prvkom aj výrazne presahujúca pultová strecha, ktorá rozširuje krytý priestor smerom do exteriéru vďaka čomu vznikli po oboch stranách domu pričlenené terasy. Túžbu klienta tráviť čas von aj počas daždivých dní reflektuje vysunutá línia strechy. Extenzívna zeleň prispieva k splynutiu domu s okolitým prostredím. Rozsiahle zasklené krídla v otvorenej obývacej izbe sa dajú zasunúť za interiérovú predstenu. Vzniká tak bezbariérové prepojenie interiéru a krytej vonkajšej terasy. Dom sa skladá zo suterénu a hlavného prvého podlažia. V suteréne sa nachádza technická miestnosť, sklad a tiež fotokomora. Na prvom podlaží sa nachádzajú 2 spálne, kúpelňa, denná miestnosť a tiež vstupná hala. Výslednú estetiku interiéru určujú prevládajúce drevené povrchy (masív a brezová preglejka), jednoliata anhydritová podlaha a valcovaná nerezová oceľ použitá v kuchyni.