Rekonštrukcie starších chatových objektov sú populárne nielen v našich končinách ale tiež aj u našich českých susedov. V krásnom zelenom prostredí na okraji Prokopského údolia v Prahe došlo k vydarenej rekonštrukcie chaty z 70.rokov 20.storočia. Pôvodná chatka sa tým premenila na plnohodnotné bývanie. 

Pri tomto projekte, ktorý malo pod palcov českú architektonické štúdium Prajaga nešlo len o rekonštrukciu ale skôr o celkovú prestavbu. „Z původního objektu nakonec zůstala pouze část obvodových stěn a komín, ostatní prošlo radikální proměnou“uvádzajú samotní architekti. Hlavnou ideou bolo dom navrhnúť tak, aby ťažil z krásnej lokality na okraji prírodnej rezervácie samotného údolia. Z jednej strany je preto objekt chránený lesom, pričom prírodný charakter okolia sa tiež uvádza do celkového poňatia stavby, ktorá je umiestnená na vyvýšenom mieste pozemku. Dom sa následne rozprestiera aj do romantickej záhrady s jabloňami a jazierkom. Skromná stavba sa rozprestiera na 70 m2 a stáva sa bydliskom pre 4-člennú rodinu. V prízemí sa nachádza veľký otvorený priestor s kuchyňou a jedálenským stolom. Odtiaľ sa nám naskytne krásny výhľad na terasu a ďalej až do záhrady. Srdcom celého domu sa stáva krb, okolo ktoré sa rozvíja samotná dispozícia domu. Nočnú časť domu tvoria spálne a kúpeľňa, ktoré sú umiestnené v podkroví. Svetlo v tejto časti domu zabezpečujú štítové aj strešné okná.

Exteriér domu je charakteristický najmä bohatým uplatnením dreva ako obkladu celého domu, terasy či schodov. Dom vďaka tomu prirodzene zapadá do svojho prostredia a majiteľom ponúka kľudnú oázu. Kontrastom k drevenému obkladu sú antracitové okná a dvere.