Predmetom medzinárodnej súťaže bol návrh časti A na medzinárodnom letisku v Zürichu. Autormi víťazného návrhu je ateliér BIG, ktorý pri návrhu spolupracoval s viacerými odborníkmi v oblasti leteckej architektúry. Ich návrh vychádza predovšetkým zo skúsenosti cestujúcich pri pohybe na letisku.

Koncept tímu sa nazýva Raumfachwerk, flexibilný rámec, ktorý umožňuje priestory prispôsobiť požiadavkám pohybu a ľahkej orientácie v rámci letiska. Redukovaná paleta materiálov odhaľuje nosný systém budovy: drevené stĺpy v tvare V podľa poroty poskytujú konštrukčnú funkciu a výraznú identitu vernú svojmu miestu a dobe.Nový Dock A, ktorý sa nachádza v blízkosti existujúceho Airside Center a Terminálu 1, je definovaný niekoľkými hlavnými funkciami. Nachádza sa v ňom centrálny uzol s nákupnou časťou, letiskovými službami pre prichádzajúcich a odchádzajúcich cestujúcich a vertikálnou prepravou a tiež časť v ktorej sa nachádzajú jednotlivé brány, čakárne… Jeho súčasťou je aj nová veža riadenia letovej prevádzky.Priestory v novom termináli využívajú denné svetlo ako prirodzený systém vyhľadávania cesty. Lineárne strešné okno v sklone strešného systému vedie cestujúcich smerom k centrálnemu uzlu a ústi do átria, kde sa stretávajú všetci odlietajúci, prilietajúci a prestupujúci cestujúci.

Konštrukcia, podlahy a stropy doku A sú navrhnuté s drevom ako hlavným materiálom. Výber materiálu bol založený na trvalej udržateľnosti tohto lokálneho obnoviteľného zdroja, ako aj na možnosti prefabrikácie počas procesu výstavby. Materiál bol tiež vnímaný ako pocta dlhoročnej miestnej tradícii drevostavieb vo Švajčiarsku.Ateliér BIG bol tento rok vyhlásený aj za víťaza medzinárodnej súťaže na návrh sálu Vltavskej filharmónie v Prahe. Architektonická kancelária so sídlom v Kodani bola tiež vybraná spomedzi piatich pozvaných architektov, aby navrhli Basque Culinary Center, nové centrum potravinárskych technológií v San Sebastiane v Španielsku.