Zaha Hadid Architects boli vyhlásení za víťaza medzinárodnej súťaže o návrh kultúrneho a umeleckého centra v novom meste Jinghe v Číne. Architektúra splýva s okolitou krajinou a odráža údolia vyryté riekou Jinghe cez hory a krajinu provincie Shaanxi.

Nové mesto Jinghe New Ciy sa stáva centrom pre rozvoj priemyslu, ktorý sa zameriava na novú energiu, materiály, umelú inteligenciu a letectvo. Kultúrne a umelecké centrum New City sa nachádza v mestskej štvrti Jinghe Bay pre akademické vedecké a technologické inovácie.

Jedinečná architektúra, ktorá nesie viaceré znaky tvorby architektonického štúdia ZHA, je navrhnutá ako séria tečúcich objemov, vrstiev a povrchov, prepojených s viacerými nádvoriami a krajinnými priestormi, ktoré definujú sekvenciu vnútorných a vonkajších priestorov.Dizajn kultúrneho centra sa spája s existujúcim urbanistickým plánom mesta a prepája novú multimediálnu knižnicu na sever od Jinghe Avenue s novým divadlom múzických umení, multifunkčnými sálami, štúdiami a výstavnými galériami na juhu cez vyvýšené nádvoria, záhrady a chodníky.

Mierne sa zvažujúce rampy poskytujú vstupnú bránu do siete verejných chodníkov štvrte, ktoré spájajú jej komerčné a obytné štvrte s parkami a riekou na juhu, pričom obyvateľom mesta umožňujú priamy prístup k plánovanej stanici metra. Terasy multimediálnej knižnice majú výhľad na jej átrium v ​​plnej výške s difúznymi strešnými oknami, ktoré poskytujú rôzne verejné zóny na čítanie, ktoré budú integrovať tlačené publikácie aj pohlcujúce technológie virtuálnej reality.

Na južnej strane avenue sa nachádza divadlo múzických umení. Multifunkčná sála, štúdiá a galérie sú naskladané a usporiadané okolo divadla tak, aby zdieľali verejné priestory, ktoré zlepšujú dostupnosť a interdisciplinárnu spoluprácu. Pri výstavbe budú uprednostňované miestne vyrábané materiály. Takisto bola, ako prostriedok na optimalizáciu využívania prirodzeného vetrania a denného svetla v centre, vykonaná analýza slnečného žiarenia a citlivé plánovanie lokality, ktoré sa prispôsobili miernemu miernemu podnebiu Jinghe New City. Využívané budú niele fotovoltanické panely na výrobu elektrickej energie ale tiež miesta na zber dažďovej vody a recyklovaný materiál.