Z hlasovania odborných porôt vzišli trojice finalistov v kategóriách dizajn, ilustrácia, fotografia, objav roku a výrobca roku.  Vyhlásenie víťazov prebehne 22. marca 2022 formou gala večera a sledovať ho môžete aj na ČT art. Než k tomu dôjde poďme si v krátkosti predstaviť tých, ktorý o ocenenie bojujú. 

Kategória Dizajnér roku 

Medzi trojicou finalistov je kolekcia nábytku Nouveau. Jej autorom je Jiří Krejčirík. Komody obohatila ilustrácia vizuálna umelkyňa Taja Spasskova. Okrem toho Krejčirík vytvoril aj kolekciu sofistikovaných svietidiel Luna. Ďalším finalistom je Jakub Pollága so svojou značkou zeitgeist.limited pre ktorú vznikol nábytok a lampa. Okrem toho spolupracoval aj so značkami PÁR, Scent Roche a Master and Master. Trojicu uzatvára duo Vrtiška a Žák, ktorý sú na scéne už 10 rokov. Navrhujú predovšetkým predmety pre bežný deň ako napríklad umývadlo pre značku RAVAK či lavičky mmcité.

Kategória Módny dizajnér

Vo finále sa ocitla dizajnérka Zuzana Kubíčková za svoju kolekciu Pop 2021. V oblasti obuvi rozruch spôsobila značka PÁR spolu s dizajnérkou Eliškou Horčíkovou. A trojicu dopĺňa Zoltán Tóth za minuloročnú kolekciu pri ktorej využil recyklované materiály.

Kategória Dizajnér šperkov

Do finále postúpila kolekcia surových ale technologicky skvele spracovaných šperkov VON od Dick Wolf, kolekcia Obchúdek pro radost, vytvorená s nadsádzkou od progresívneho dizajnéra Ondřeje Starého a kolekcia hodiniek re BOHEMATIC od Jana Němečeka a Michala Froňeka.

Kategória Objav roku 

Medzi novými tvárami na poli dizajnu sú dizajnér František Jungvirtem so svojou kolekciou váz, Monika Martykánová a jej porcelánové sošky Alegorie Covidu a duo Mikolášková a Drobná a ich kolekcia nábytku a interiérových doplnkov.