Kúpili ste si starší dom a začínate s jeho rekonštrukciou od podlahy? Potrebujete do bytu, kúpeľne alebo obývacej izby kvalitnú, dokonale rovnú podlahu bez akýchkoľvek spojov? Chcete niečo skutočne odolné, čo vám vydrží a nebude nutné neustále udržiavať pod kontrolou? V tom prípade by sme vám odporučili anhydritový poter.

Moderná liata podlaha môže byť, okrem praktických riešení, solídnou a štýlovou voľbou do každého viac či menej vyťaženého priestoru.

Výberom tohto poteru získate podlahu, ktorá je mimoriadne vhodná na podlahové vykurovanie, ale vyzerá pritom mimoriadne vkusne a elegantne. Liate podlahy sú bezproblémové, vďaka čomu miestnosti vyzerajú priestrannejšie a priehľadnejšie. Okrem toho si môžete vybrať zo širokej škály dizajnových možností, pretože liate podlahy sa dodávajú v mnohých rôznych druhoch a v mnohých rôznych farbách.

Z čoho je liata podlaha?

Ide o samonivelačný poter alebo zmes na báze vody, piesku, plastifikátorov a anhydritu, čo je síran vápenatý, ktorý drží všetky zložky zmesi po hromade. Počas vytvrdzovania liatej podlahy sa vytvára kryštálová štruktúra, kde sa jednotlivé kryštály medzi sebou spájajú a vzniká minimum vzduchoprázdnych (dutých) priestorov.

To všetko zaručuje, že liata podlaha je mimoriadne celistvá, pevná a vhodná aj pod finálnu nášľapnú vrstvu, ktorou môže byť koberec, ale aj dlažba, parkety a iné typy podlahových krytín.

Vyžaduje si minimálnu údržbu

Ak hľadáte podlahu, ktorá si vyžaduje len veľmi malú údržbu, anhydritový poter je ideálny. Ľahko sa udržiava čistý, vyžadujú si len minimálnu údržbu a je veľmi odolný a pevný, vďaka čomu vám vydrží aj niekoľko desiatok rokov.

Liata podlaha je ďalej vhodná do každej miestnosti a ideálna aj do kúpeľne. Okrem toho, že je liata podlaha nenáročná na údržbu a vyzerá úžasne, materiál veľmi dobre tlmí zvuky, čo znamená, že ju oceníte aj v byte. Je aj dobrým tepelným izolátorom a tým najlepším riešením do vášho interiéru. Tak sa o tom presvedčte a svoj domov si s touto podlahou vylaďte.