V minulosti sa tu premietali prvé hovoriace filmy. Dnes sa tu  predávajú a vystavujú technologické novinky značky Apple. Návrh sa snaží oživiť jedno z najhistorickejších kín v meste Los Angeles. Budove tým dáva nový účel a prinavráti jej stratenú slávu.

zdroj: archdaily.com

Tower Theatre 

Budova Tower Theatre, ktorá slúžila ako prvé kino v meste Los Angeles bola navrhnutá v roku 1927 dizajnérom S Charles Lee. Divadlo bolo navrhnuté v štýle takzvaného baroque revival a môžeme na ňom badať prvky prevzaté z vtedajšieho Španielska, Francúzska či Talianska. Hlavnou inšpiráciou interiéru bola parížska opera.

Rovnako ako v mnohých iných historických divadlách v centre Los Angles, aj keď boli zväčša neporušené, bolo divadlo na mnoho rokov opustené kvôli migrácii návštevníkov kín na Hollywood Boulevard. V priebehu ďalších rokov bolo prenajaté rôznym predajcom a tiež kostolu Živá viera. V novembri 2015 Apple oznámil záujem o prenájom priestorov divadla pre účely vytvorenia predajného miesta. V roku 2018 predložila spoločnosti plány na renováciu budovy.

zdroj: archdaily.com

Apple Tower Theatre

Len nedávno (24.6.2021)  sa pre návštevníkov a kupujúcich otvoril Apple Tower Theatre, najnovší obchod spoločnosti Apple. Nachádza sa v centre mesta Los Angeles a autormi návrhu sú Foster+Partners. Otvorenie tohto obchodu je významnou súčasťou rozsiahlej mestskej regenerácie, ktorá má za úlohu posilniť maloobchod v meste a tiež posilniť miestnu komunitu.

V novom návrhu sa snažia obnoviť niektoré časti divadla ako charakteristickú vežu s hodinami, vonkajšie fasády, historické interiéry, markízy… Centrálna kupola stropu divadla bola nanovo interpretovaná freskou upokojujúceho zlatého slnka južnej kalifornskej oblohy, ktorá dodáva priestoru dynamiku a farbu. Na úrovni hlavnej komunikácie návštevníci vstupujú do veľkorysej vstupnej haly, ktorá zároveň slúži ako hlavný predajný a výstavný priestor. Diskrétne schody a výťahy privádzajú návštevníkov na úroveň balkóna, kde sa nachádzajú pohodlné, veľkorysé kožené sedadlá  v štýle divadla s integrovanými elektrickými a dátovými bodmi. Tie sú dokonalým miestom pre odpočinok návštevníkov. Z balkóna majú návštevníci výhľad do vstupnej haly.