Napriek tomu, že jej priamym účelom je príprava chutných pokrmov, nemusí vždy priestor kuchyne slúžiť len na varenie. Aj v tejto časti domu alebo bytu si môžete príjemne oddýchnuť. K zariadeniu takejto multifunkčnej kuchyne ale potrebujete dodržať niekoľko jednoduchých a praktických pravidiel a tipov.

Poďte sa spolu s nami na nepozrieť.

Ako prvé potrebujete súvislé osvetlenie

Nič nenavodí atmosféru lepšie, ako dobré osvetlenie. Kuchynské svetlo ale musí spĺňať mnohé požiadavky: Pri varení by malo byť jasné, pri stole by malo pôsobiť atmosféricky. V podstate každá kuchyňa – a teda aj tá spojená s obývačkou – by mala byť vybavená jasným celkovým osvetlením.

Samostatné osvetlenie pracovných plôch pomáha pri optickom zónovaní priestoru a smerové svetlo zasa vytvára útulnú atmosféru v jedálni, napríklad pomocou stmievateľných závesných svietidiel. Stačí si správne vybrať.

Dostatok úložného priestoru

Atmosféra je závislá aj od organizácie priestoru, v ktorom sa nachádzame. Na tieto účely veľmi dobre slúžia rôzne úložné systémy. Tých ale nie je v kuchyni nikdy dosť, preto môžete priestor vybaviť aj regálmi, úložnými boxami alebo špeciálnym kuchynským drôteným programom.

Aj pomocou takýchto jednoduchých systémov môžete nájsť v malom priestore kuchyne nielen viac miesta, ale aj príjemnej atmosféry, pretože všetko nevzhľadné je efektne pred zrakom skryté a zároveň vždy po ruke.

Dekoratívne doplnky

Napriek tomu, že vám kvalitné kovanie BLUM používanie jednotlivých častí kuchynskej linky v maximálnej miere zjednodušuje, nie všetko musí zmiznúť za zatvorenými dvierkami kuchynských úložných systémov.

Pár pekných pohárov alebo cukornička na podnose na stole vyzerajú lákavo. Na otvorenú policu alebo do vitríny môžete umiestniť aj dekoratívny riad alebo iné obľúbené položky. Dekoratívne predmety ako staré kuchynské váhy alebo bonboniéra z blšieho trhu vnesú do miestnosti útulnosť.

Jemné textílie

Vankúše na pohovke, vzorované držiaky na hrnce, utierky s potlačou alebo efektné obrusy do  kuchyne. Krásne doplnky z látky rýchlo uvoľnia sterilnú atmosféru – a ukážu, že tu nielen prezentujete, ale aj skutočne žijete.