Rolety sú v dnešnej dobe pre mnohých majiteľov domov najspoľahlivejšou formou ochrany pred slnkom, ktorá vydrží a slúži dlhé roky. To však platí najmä pre bežné okná, na ktorých tienenie si môže každý majiteľ domu vybrať to najlepšie riešenie. Čo však v prípade, ak sa okná nachádzajú  na šikmej streche?

Aj v takomto priestore je regulácia svetla pomocou modernej tieniacej techniky možná a v našom článku vás o tom presvedčíme.

Moderné tienenie pre strešné okná

Sú obľúbené u mnohých majiteľov domov, pretože harmonicky zapadajú do strechy a sú mimoriadne funkčné. Ide o špeciálne rolety na strešné okno, ktoré slúžia ako ochrana pred slnkom a teplom.

Zároveň znižujú hluk z krupobitia a dažďa. V chladnejšom období poskytujú dodatočnú tepelnú izoláciu, aby ste mohli znížiť náklady na energiu. Samozrejme, všetko záleží na správnom výbere, ktorý by ste si mali poriadne premyslieť.

V zime sa vďaka nim teplo drží vo vnútri dlhšie

Keď je vonku zima, zvyčajne zapnete termostat na vyššie stupne. Pokiaľ máte profesionálne tienenie pre strešné okná, teplo sa udrží v interiéri aj bez zapínania kúrenia, pretože chlad z vonku sa vďaka strešným roletám dnu nedostane a teplo von neunikne.

Áno, práve cez okná a strechu uniká najviac tepla. Rolety vyrobené z kvalitného a odolného materiálu sa o potrebnú izoláciu okna postarajú bez najmenších problémov.

Postarajú sa o ochranu súkromia a vášho majetku

Najmä v spálni zbierajú rolety plusové body aj ako ochrana súkromia. Dodatočné vybavenie okna závesmi alebo záclonami tak nie je vôbec nutné, čím si zároveň šetríte miesto na bývanie.

Ako sme spomínali, strešné rolety sú aj dokonalá ochrana pred nepriaznivým počasím, pretože  oknu a stavbe poskytujú pevnú bariéru pred prudkými búrkami a krupobitím alebo prudkým dažďom.

Ako vidíte, pre vaše podkrovie je táto tieniaca technika ideálne riešenie. Tak sa o jeho výhodách presvedčte aj v praxi.