Asi všetci veľmi dobre vieme, že investícia do kvalitnej podlahy je kúpa na dlhé roky. V praxi to znamená, kúpiť si podlahu, ktorá ladí s naším vkusom a vyzerá dobre aj po mnohých rekonštrukciách a bežných zmenách zariadenia.

Kvalitná podlaha po niekoľkých rokoch od zakúpenia nielen nádherne vyzerá, ale aj krásne starne a dodáva nášmu interiéru jedinečný charakter. O navodenie týchto podmienok sa dnes na trhu najlepšie starajú laminátové a vinylové podlahy.

Ktorá z nich je pre váš interiér lepšia?

Výhody modernej laminátovej podlahy

Laminát je podlahová krytina, ktorá presvedčí svojou funkčnosťou, rôznorodosťou dizajnu a robustnosťou. Ako alternatíva k parketám, ktoré sú náročné na spracovanie a často drahé, sú kvalitné laminátové podlahy s vyváženým pomerom ceny a výkonu ďaleko vpredu v rebríčku obľúbených typov podlahovej krytiny.

Laminátová podlaha ako alternatíva k dosť drahým parketám z pravého dreva svojimi vlastnosťami a premyslenou konštrukciou kompenzuje fakt, že nejde o čisto prírodný produkt. Napriek tomu štruktúra laminátovej dosky alebo dlaždice pozostáva z veľkej časti z dreva.

Vysoko stlačená drevovláknitá doska – tiež známa ako HDF doska – tvorí nosné jadro dobrého laminátu, či už dosky alebo laminátu so vzhľadom dlaždice. Tá je na vrchu utesnená. Zvyčajne ide o vysoko odolnú vrstvu voči oderu vo forme prekrytia melamínovou živicou.

Takáto podlaha disponuje tvarovou stálosťou pri zaťažení a tiež vynikajúcou izoláciou proti kročajovému hluku. Takže disponuje všetkými vlastnosťami a výhodami, ktoré od podlahy zákazník vyžaduje.

Vinylové podlahy si vás získajú jednoduchou údržbou

Moderné vinylové podlahy sú obľúbené tiež. Môže za to predovšetkým cena, jednoduchá inštalácia a údržba.

Na čistenie vám postačí vysávanie a utieranie navlhčenou vodou. Na rozdiel od parkiet nemusí byť podlahová krytina ošetrená olejom alebo iným špeciálnym prípravkom.

Povrch tejto podlahy je odolný. Nie je však nezničiteľný. Pri ťažkom nábytku teda dbajte na to, aby nožičky alebo kolieska nezanechávali stopy.

Nakoľko je vinyl pružnejší materiál, v porovnaní s laminátom je aj tichší, čo určite oceníte nielen počas nočných hodín, ale aj v bytovom dome. Odoláva dokonale vlhkosti, jednoducho sa inštaluje a  dokáže dne vďaka sofistikovanej výrobe alternovať akékoľvek materiály.

Vyberte si preto na základe vašich požiadaviek a uvidíte, že aj s týmito podlahami prežijete niekoľko spokojných rokov.