Nehnuteľnosti sú podľa štatistík posledných rokov stále menšie a menšie, čo znamená, že je potrebné šetriť miestom a optimalizovať každý využitý centimeter. Šatníkové skrine s posuvnými dverami sú preto trendom aj v tomto roku a stávajú sa nepostrádateľným prvkom moderných domácností.

A pokiaľ sa chcete dozvedieť, prečo sa takýmto úložným priestorom stále darí, čítajte ďalej a zistíte  viac.

Trendy interiérového dizajnu na rok 2022

Od pandémie spred dvoch rokov a následnej karantény si mnohí ľudia uvedomili, že pohodlný domov je dôležitý. Ide o priestor, kde môžete zostať tak dlho, ako potrebujete, bez toho, aby ste sa cítili ako v pasci. Jedným z trendov, ktorý bude v roku 2022 v nezmenšenej miere pokračovať, je minimalizmus. To znamená nábytok vyrobený z prírodných materiálov a splývavých tvarov v teplých farbách. V niektorých miestnostiach teda prevládajú neutrálne farby s nádychom dreva.

Čo sa týka foriem, sme svedkami vzostupu spojitého, takže fúgy sú na ústupe. Dôraz je kladený na teplo, jednoduchosť a čistotu. To všetko poukazuje na to, že šatníkové skrine s kvalitnými posuvnými systémami tu ostanú aj v roku 2022. Sú plynulé, umožňujú lepšie využitie priestoru a zabezpečujú kontinuitu v dekore i funkcionalizme. Poďme sa pozrieť na to, prečo je tomu tak?

Výhody posuvných dverí pre šatníkové skrine

O tom, prečo by posuvné dvere nemali tento rok chýbať v bytovej dekorácii a prerábke, sme si už povedali. Okrem toho, že sú dekoratívnymi prvkami, sú však aj veľmi užitočné. Tu sú niektoré z ich viacerých výhod:

  • Posuvné dvere vám poskytnú dobrý výhľad na všetko vo vnútri.
  • Prichádzajú v rôznych modeloch a štýloch, takže určite nájdete ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám.
  • Lepšie využívajú priestor, pretože nemusia nechávať potrebné centimetre na krídlové dvere, čo je ideálne do malých priestorov.
  • Spolu s pevnými nábytkovými vešiakmi optimalizujú skladovanie, pretože každý uzavretý priestor je ľahko prístupný vďaka posuvným dverám.

Takže, teraz, keď už viete, prečo sú aj tento rok trendy šatníkové skrine s posuvnými dverami, nemôžete si nechať ujsť ich najnovšie modely a vybrať si šatníkovú skriňu, ktorá sa najlepšie hodí do vášho interiéru. Svoje rozhodnutie určite neoľutujete.