Sky Park je obytný a kancelársky komplex v bratislavskej mestskej časti Staré Mesto. Realizuje ho developer Penta Real Estate a v súčasnosti sa nachádza v štádiu výstavby.

Sky Park

Revitalizáciou nevyužitého industriálneho územia vytvorí Penta Real Estate nové centrum mesta. „Sky Park bol navrhnutý v spolupráci s najrenomovanejšími architektmi, urbanistami a dizajnérmi a bude spájať ľudí v novej, vibrujúcej časti Bratislavy. Bude to miesto na život, prácu a oddych, pre domácich aj návštevníkov,“ uvádza sa na oficiálnych stránkach projektu.

Prvé tri rezidenčné veže sú kompletne dokončené. Súčasťou projektu sú aj dve kancelárske budovy. Prvá z nich, SKY PARK Offices, je v procese získania kolaudačného rozhodnutia. Druhá kancelárska budova SKY PARK Tower už disponuje právoplatným stavebným povolením. Súčasťou projektu je aj nový mestský park s rozlohou viac ako 30-tisíc m2, ktorý bude voľne prístupný verejnosti.


TIP: Prečítajte si aj náš článok Penta Real Estate spustila predaj bytov v štvrtej veži projektu SKY PARK


Autorkou je iracko-britská architektka Zaha Hadidová

Medzi najznámejšie práce architektky patria kultúrne centrum Heydar Aliyev v Baku, Galaxy Soho v Pekingu či Serpentine Sackler Gallery v Londýne. Sky Park bol jedným z posledných projektov, na ktorom pracovala pred svojou smrťou v roku 2016. Spolu so svojím štúdiom navrhla rezidenčné veže a vyššiu kancelársku budovu.

Popri kancelárskych priestoroch ponúka Sky Park aj byty. Výber je naozaj veľký a byty sa v tejto lukratívnej časti nášho hlavného mesta predávajú pomerne rýchlo. My sa tomu však vôbec nečudujeme, pretože lokalita stojí naozaj za to. Všetko na jednom mieste a kúsok od centra mesta. Čo viac si želať?


TIP: Sledujte nás aj na našom Facebooku.


Projekt Sky Park bude pozostávať z niekoľkých výškových budov, pričom najvýraznejšia Sky Park Tower bude mať výšku 119 metrov. Súčasťou projektu je tiež vybudovanie nového parku a rekonštrukcia Jurkovičových teplární. Určite vás budeme v niektorých z našich ďalších článkov informovať, ako projekt napreduje.

Zdroj: skypar.sk, zdroj fotografií: Penta Investments