Hľadáte zdravé a pohodlné sedenie pri práci aj pre každého návštevníka vašej firmy či obchodného partnera? Potom iste nevynechajte nasledujúci článok, v ktorom sa dozviete, na čo všetko by ste pri jeho výbere mali myslieť.

Ako vybrať kancelárske stoličky

Kvalitné sedenie je dôležité pre zdravie končatín a chrbtice, no nevplýva len na naše telo. Správne nastavené kancelárske stoličky vám umožnia sedieť v správnej polohe. Pohodlie pri práci bez bolestí krku, chrbta alebo nôh vplýva priaznivo aj na psychiku a pracovný výkon.

Pri výbere zvážte niekoľko parametrov. Prvým je nosnosť. Kancelárske stoličky môžete kúpiť s nosnosťou až do 150  kg. Okrem toho by vás mala zaujímať možnosť nastavenia. Každý zamestnanec si tak bude môcť stoličku nastaviť podľa svojej výšky. Nastaviť by sa mala dať minimálne výška posedu. Ideálne je, ak sa dá nastaviť aj jeho hĺbka a sklon. Ergonomicky tvarované sedadlo a operadlo by mali byť samozrejmosťou. Pre podopretie bedrovej časti je vhodné, aby malo nastaviteľnú bedrovú opierku. Skontrolujte tiež konštrukciu. Iste by mala byť dostatočne pevná a stabilná.

Otočné stoličky si môžete vybrať aj s opierkami rúk a hlavy. Podrúčky môžu byť aj výklopné, čo vám umožní využívať ich len vtedy, keď to bude potrebné. Pozor na ich umiestnenie, aby ste nimi nenarážali do dosky stola. Posledným parametrom je materiál. Na výber máte otočné stoličky s textilným čalúnením alebo aj sieťovinou, ktorá zabraňuje poteniu.

Konferenčné stoličky

V zasadacej miestnosti počas porád či pri rokovaniach s obchodnými partnermi využijete konferenčné stoličky. Konferenčné stoličky sa dajú v prípade potreby stohovať, čo uľahčuje ich prenášanie a skladovanie. Aj konferenčné stoličky budú pri výbere potrebovať vašu zvýšenú pozornosť. Hľadáte niečo pre zdĺhavé sedenie pri porade alebo stoličky, v ktorých sa bude vašim hosťom pohodlne čakať pri šálke kávy na stretnutie? Vyberajte predovšetkým podľa účelu a dbajte na ergonómiu sedenia. Ďalším parametrom výberu bude dizajn. Zvážte nielen farbu ale aj tvar stoličky, aby sa hodila do zariaďovaných priestorov.