Krádeže áut nie sú ničím výnimočným. Ako si vášho štvorkolesového tátoša ochrániť tak, aby ste sa na jeho zabezpečenie mohli spoľahnúť?

Minulosť je už minulosťou

Nie je to tak dávno, čo na zabezpečenie auta postačovala uzamykateľná páka na volant alebo autoalarm. Dnes už takéto zabezpečenie auta dokáže obísť aj menej zručný zlodej. Vďaka kvalitnej technickej výbave dokážu zlodeji obísť aj sofistikovanejšie systémy a štandardné zabezpečenie výrobcu automobilov pre nich neznamená veľký problém. Úlohou zabezpečovacích systémov je sťažiť zlodejom prácu tak, aby pri krádeži museli stráviť čo najviac času. Čím dlhší čas, tým je vyššia pravdepodobnosť, že svoje úsilie vzdajú. Na aké zabezpečenie auta sa teda spoľahnúť?

Len mechanika nestačí

Mechanické zabezpečenie stačiť nebude. Nemusí stačiť ani samotná elektronika. Obe sa dajú obísť. Spoľahlivé zabezpečenie auta ponúkajú autoalarmy Pandora. Umožňujú využívať funkciu diaľkového štartu, nezávislé ovládanie kúrenia, indikáciu alarmu na kľúči a informácie o stave vozidla. Zlodejov odrádza neštandardná frekvencia komunikácie medzi kľúčom a automobilom. Systém je navyše odolný voči čítačkám DO a rušičkám. Pandora ponúka okrem toho Smart funkcie. Môžete ich využívať priamo cez kľúč s imobilizérom alebo cez mobilnú aplikáciu. Ak stratíte váš kľúč, môžete auto sledovať cez aplikáciu alebo telefonický servis.

Imobilizér

Imobilizér Pandora ponúka pokročilú úroveň zabezpečenia vozidla a ovláda sa pomocou využitia bezkontaktnej technológie Bluetooth. Imobilizér Pandora IMMO je špičkovým systémom zabezpečenia vozidla bez toho, aby zasahoval do ich elektroniky. Imobilizér Pandora dokáže rozoznať majiteľa vozidla pomocou autorizačného prívesku. Zlodej tak s autom v prípade odcudzenia jednoducho neodíde.