Termokamery sa v súčasnosti využívajú v mnohých odvetviach. V nasledujúcom článku sa dozviete, čo všetko od nich môžete očakávať. Máme pre vás aj jeden tip na kvalitný model pre poľovníkov.

Čo dokáže termokamera

Termokamera zobrazuje infračervené žiarenie objektu a na jeho základe zobrazuje jeho obraz. Namiesto bežného viditeľného spektra svetla používa vlnové dĺžky 14 tisíc nm a výsledkom je infračervený snímok.

Profesionálne termokamery majú široké možnosti využitia v mnohých odvetviach. V stavebníctve pomáhajú odhaliť nedokonalosť tesnenia okien či dvier, úniky tepla, tepelné mosty a nedokonalosti v izolácii striech. Vďaka tomu je potom možné únikom tepla zabrániť a znížiť výdavky za energie.

Termokamery odhalia aj problémy vo ventilačných systémoch, v podlahovom kúrení, prenikanie vlhkosti s rizikom vzniku plesní a miesta poškodenej izolácie. V priemysle sa dajú využiť na hľadanie miest preťaženia motorov alebo siete či kontroly elektrických systémov. Termovízna technika našla svoje využitie aj v zdravotníctve, kde pomáha nájsť miesta postihnuté zápalom.

Termokamery pre poľovníkov

Termokamery umožňujú vidieť aj za zníženej viditeľnosti, sychravom a hmlistom počasí a tiež za tmy vo voľnej prírode. V poľovníctve sa preto používajú pri pozorovaní zvierat. Môžete si ich zaobstarať v monokulárnom aj binokulárnom prevedení. Ak hľadáte kvalitu, je tu termokamera Pulsar Helion. Umožňuje lepšiu identifikáciu zvierat, ich končatín i najmenších detailov terénu, ako je lístie alebo tráva. V monokulárnom prevedení umožňuje rýchle použitie jednou rukou. Vďaka digitálnemu zoomu sa zlepšuje možnosť pozorovania na väčšie vzdialenosti. Ovládanie zväčšenia je veľmi plynulé.

Pulsar Helion zobrazuje aj malé teplotné rozdiely pozorovaných objektov a spoľahlivo ich oddelí od okolitého teplotného šumu. Na presnosť zobrazenia sa môžete spoľahnúť tiež v chladnom počasí, kedy má okolité prostredie nízky teplotný kontrast.