Zisťovanie hmotnosti zohráva v našom živote veľmi dôležitú úlohu. V obchode, ale aj domácnosti sa preto využívajú zariadenia, ktoré dokážu merať tieto hodnoty bez najmenších problémov. Obchodné alebo klasické váhy sú nenahraditeľnými zariadeniami, ktoré sa starajú o správne prerozdelenie tovaru alebo našu osobnú váhu a zdravý životný štýl.

Čo by ste mali o nich vedieť?

Zariadenie, ktoré potrebuje každý pokladník

Obchodné váhy sú zariadenia, ktoré sa dnes používajú takmer v každej maloobchodnej sieti. Najčastejšie na určenie hmotnosti výrobkov, ako sú ovocie, zelenina, cukrovinky a potraviny, orechy, sušené ovocie atď.

Takéto zariadenie sa tiež pomerne často používa na uspokojenie potrieb oddelení pre ryby, pri vážení šalátov, príloh a iných hotových jedál. Toto však nie je celá škála aplikácií, pretože obchodné váhy sa používajú nielen na prácu s potravinárskymi výrobkami, môžu napríklad vážiť rôzne iné druhy tovarov v rôznych odvetviach. Ďalšou oblasťou použitia obchodných váh je poskytovanie stravovacích služieb.

Pokiaľ má teda inštitúcia produkt, ktorého náklady sa určujú podľa jeho váhy, potom musí byť pokladňa vybavená obchodnými a hlavne kvalitnými ciachovanými váhami. Práve ciachovanie určuje ich hodnotu, presnosť a kvalitu, ktorá je dnes veľmi cenená.

Ako si vybrať ten pravý model?

Maximálne a minimálne ukazovatele možné pre určenie hmotnosti. To sú základné parametre, ktorým by ste mali pri výbere spoľahlivej váhy venovať pozornosť. Musíte sa tiež pozrieť na rozmery samotného zariadenia. Samostatne stojace modely sú najvhodnejšie na uspokojenie potrieb skladu a v oblasti prijímania a prepravy tovaru, zatiaľ čo na balenie alebo v pokladni, či v domácnosti je potrebné kompaktnejšie vybavenie. Stolové váhy môžu v priemere vážiť až 15 – 30 kilogramov, čo vám umožní vážiť tak potravinárske výrobky, ako aj spojovacie materiály.

Veľkým plusom profesionálnejších váh je prítomnosť displeja, na ktorom klient a predávajúci uvidia náklady, váhu a cenu tovaru. Niektoré modely tiež zabezpečujú prítomnosť tlačiarne štítkov, ktorá umožňuje ich použitie v samoobslužných oddeleniach a na balenie tovaru.

Multifunkčné váhy Kern s metrologickým overením všetky tieto vaše potreby určite uspokoja. Sú technológiou budúcnosti, bez ktorej sa dnes nezaobídeme v žiadnom sektore služieb a obchodu, ale ani v domácnosti. Tak to s nimi skúste.