Zastihla vás zima nepripravených? Je vám doma chladno? Zrejme bude problém v oknách, ktoré sú tou najlepšou investíciou do domu, no vy ste ich ešte nestihli vymeniť za nové plastové modely s vynikajúcimi vlastnosťami a vysokou izolačnou schopnosťou.

V súčasnosti väčšina nehnuteľností nahrádza svoje tradičné okná modernými oknami z plastu, pretože ponúkajú vyšší stupeň odolnosti a bezpečnosti. Ak chcete inštalovať okná, ktoré sú nielen kvalitné a nákladovo efektívne, ale tiež poskytujú vynikajúcu izoláciu od počasia a znečistenia, potom je PVC najlepšou investíciou pre váš domov.

Prečo práve plast?

PVC znamená nemäkčený polyvinylchlorid, typ tvrdého plastového materiálu, ktorý sa bežne používa v oknách a dverách. Materiál je odolný voči znečisteniu, vlhkosti, korózii a plesniam. Vďaka tomu sú okná z plastu dlhodobejšou alternatívou k dreveným a hliníkovým oknám.

Tieto okná majú výrazne pôvabný vzhľad a sú k dispozícii v rôznych laminovaných odtieňoch. Ak preto navrhujete alebo renovujete svoj dom, vyberte si nové plastové okná s mnohými výhodami, ktoré ponúkajú. My vám predstavíme tie, ktoré ich robia najlepšou voľbou pri navrhovaní súčasných bytových priestorov.

Esteticky príjemné

Okná z PVC prepožičiavajú vašim priestorom prémiový a elegantný vzhľad. Sú k dispozícii v niekoľkých typoch – posuvné okná, bočné závesy, univerzálne strešné okná atď. Môžete si vybrať dizajn, ktorý bude dokonale ladiť s vašimi interiérmi a farebnými schémami.

Ďalšou skvelou vecou na týchto oknách je, že na rozdiel od drevených nie sú k dispozícii v obmedzených tvaroch a štýloch.

Odolné

Plastové okná sú v porovnaní s inými typmi najpevnejšie a najtrvanlivejšie. Na rozdiel od drevených okien nie sú okná z PVC ovplyvňované extrémnymi prvkami, ako napríklad kolísaním poveternostných podmienok. Vzhľadom na to, že ich materiál je húževnatý, zachovávajú si pôvodnú štruktúru a pod tlakom počasia zostávajú nedotknuté. Povlak plastových okien je tiež chránený pred škodlivými UV lúčmi, ktoré môžu spôsobiť blednutie a chradnutie materiálov v dôsledku dlhodobého slnečného žiarenia.

Minimálna a jednoduchá údržba

Napriek tomu, že si plastové okná zachovávajú svoju pevnosť a štruktúru veľmi dlho, nemusíte za ich údržbu vynakladať značné prostriedky. Materiál je nenáročný aj na údržbu a čistenie je ľahké a rýchle. Potrebujete iba mokrú špongiu a pár minút a vaše okno bude jasne žiariť.

Okná nepotrebujú lakovanie ani brúsenie. Aj tie najtvrdšie škvrny je možné odstrániť drhnutím bez poškodenia materiálu.

Vysoká tepelná aj zvuková izolácia

To najdôležitejšie na záver! Okná z plastu poskytujú skvelú izoláciu od znečistenia, peľov, prachu a horúceho tepla. Na rozdiel od kovov je plast nevodičom tepla, čo znamená, že neabsorbuje teplo, takže vaše priestory sú v lete chladné a v zime hrejivo pohodlné. Sú to však nielen vynikajúce izolátory do každého počasia, ale tiež poskytujú izoláciu od vonkajšieho zvuku, takže zabezpečujú efekt eliminácie hluku vo vašej domácnosti.

Ak ste teda nad nimi už veľmi dlho uvažovali, je na čase zmeniť plány na realitu a presvedčiť sa o výhodách „na vlastnej koži“! Uvidíte, že si ich zamilujete.