Lotyšská spoločnosť My cabin uviedla na trh 3 druhy prefabrikovaných kabín, ktoré jeho budúcemu majiteľovi poslúžia na celoročnú rekreáciu. Samostatný domček, pracovňa či sauna vám okrem rýchlej montáže zaručia aj skvelý kontakt s prírodou či istotu použitia ekologických materiálov.

Za návrhom týchto modulárnych kabín stojí Girts Draugs, ktorý je zakladateľom samotnej spoločnosti. Ako tento nápad vznikol? Girts jednoducho hľadal miesto, kde by si mohol odpočinúť. „Skúšal som renovovať dom na dedine ale bolo to príliš nákladné a zdĺhavé. Potom som hľadal niečo, čo by som si mohol kúpiť. Na trhu však boli len produkty, ktoré nemali bližšie špecifikované náklady. Naviac ste si tieto produkty ani nemohli vopred pozrieť na živo. Tak som sa rozhodol navrhnúť vlastné.“ vysvetľuje Draugs.

Čo sa týka materiálov, v celom projekte sú použité ekologické materiály. Obvodová stena je z jemne rezaného smreku v odtieni RAL 7016. Strecha je z klasického C profilu. Steny a strecha sú izolované kamennou vlnou. Okná a dvere sú plastové zdvojené v antracitovom odtieni. Polohu okien a dverí si môže zákazník zvoliť sám. Interiér je o niečo svetlejší smrek. To isté platí aj pre podlahu.

Prefabrikované kabíny vyrába firma v troch podobách. Najpredávanejšia je My Milla. Vonkajšia veľkosť tejto kabíny je 6,89×6,89m a podlahová plocha je 24,75m2. Táto kabína vie poskytnúť dostatočný priestor na spálňu, obývaciu izbu, jedáleň, kúpeľňu a kuchynku. Cena štandardu, ktorý obsahuje: základy, strechu, okná a dvere, svetelnú skrinku a elektrické vedenie je 31 750€. Takáto „stavba“ by na vašom pozemku mohla byť už 2 mesiace po objednaní.  Na stránke firmy si navyše zákazník môže pozrieť doplnkovú výbavu, ktorú je možné doobjednať. O niečo lacnejšie vieme kúpiť druhú variantu a to My Kalmus, ktorého cena je 18 950 €. Vonkajšia veľkosť tejto kabíny je 4,84×3,59m a podlahová plocha je 14,90 m2. Tento menší kubus vieme využiť ako pracovňu, jedáleň či samostatnú spálňu. Poslednou možnosťou je My Galia je síce o niečo menšia ako My Kalmus (vonkajšia veľkosť je len 2,89×3,59m), ale jej interiér je prispôsobený tak, aby v tomto priestore mohla vzniknúť sauna. V štandarde teda zákazník dostane základy, strechu, dvere, saunovú piecku, svetelnú skrinku a elektrické vedenie. Cena takého to kubusu je 16 750€.