Pandémia koronavírusu zmenila doslova celý svet. Začali sa objavovať rôzne technológie, ktoré sa tejto novej situácii snažia čo najlepšie prispôsobovať. Pripravili sme si článok, v ktorom vám priblížime, ako bude pravdepodobne vyzerať svet technológií v roku 2021 na základe predikcií známeho portálu TheIndianExpress.

Práca z domu

Ešte pred rokom si veľa firiem nevedelo predstaviť, aby ich zamestnanci využívali homeoffice ako plnohodnotnú formu práce. Koronavírus mal však za následok aj to, že kancelárie sa vyprázdnili a ľudia začali vo veľkom pracovať z domu. V tomto roku uvidíte viac technológií, ktoré pôsobia ako pomôcky umožňujúce diaľkové zamestnanie. Veľa sa hovorí o rozšírenej realite (XR), ktorá sa rozvíja, aby vyplnila medzery v našom pracovnom prostredí. XR je zmesou, ktorá kombinuje sféry reálnej a virtuálnej reality.

Zdroj: Pixabay

Zmeny aj vo svete internetu

S rastúcou „závislosťou“ na technológiách začínajú ľudia čoraz viac siahať po predplatených službách, ktoré ponúkajú lepšiu kvalitu a obsah. Viaceré spoločnosti v súčasnosti pracujú na produktoch, ktoré ponúkajú inú skúsenosť s tým, čo ponúka internet zadarmo. Uvidíte teda spoločnosti ako Neeva, ktoré ponúkajú vyhľadávaciu službu bez reklám a ďalšie vydavateľstvá a produkčné spoločnosti ponúkajú prémiový obsah za bránou firewall.

Zdravie pre všetkých

Nie je už žiadnou novinkou komunikovať so svojím lekárom virtuálnou formou. Táto komunikácia síce nie je dokonalá a ukazuje sa nejedna prekážka, no rok 2021 by aj to mohol zmeniť. Očakávajte, že v blízkosti vášho tela bude viac nositeľných zariadení a inteligentných pomôcok ako napríklad smart hodinky, ktoré budú udržiavať prehľad nielen o vašich životne dôležitých funkciách, ale tiež vás upozornia na to, čo by mohlo byť prvotným príznakom daného ochorenia.

Zdroj: Pixabay

Inteligentné zariadenia

V roku 2021 budú mať inteligentné telefóny a všetky ostatné zariadenia väčší výpočtový výkon, pretože na to sa budú musieť sústrediť viac ako na fotoaparáty a podobmne. Keď Apple vstúpi do kremíkového priestoru s procesorom M1, uvidíte, že segment osobných počítačov prejde niekoľkými revolučnými zmenami. Očakávajte teda, že do konca roka bude v ponuke viac notebookov s výdržou batérie na celý deň.


TIP: Sledujte nás aj na našom Facebooku.


Zdroj: indianexpress.com