Vďaka veľmi citlivému prístupu beskydských architektov môžu turisti zavítať na dosiaľ neprístupný vrchol nad bývalým pieskovcovým lomom Horní Bečve. Táto novo vytvorená sieť prirodzene pracuje s terénom a reaguje na okolitú krajinu. Drobné architektonické intervencie dopĺňajú dôležité body v lokalite.

Kultiváciu a sprístupnenie kopca nad bývalým lomom iniciovala horská obec Horní Bečva v Chráněné krajinné oblasti Moravskoslezské Beskydy. Návrh vypracoval architektonický ateliér Henkai architekti z neďalekého Rožnova pod Radhoštěm v spolupráci s krajinárskym štúdiom ZAHRADA-PARK-KRAJINA. Výsledkom projektu je sieť peších trás vedúcich až na vrchol kopca, ktoré doplňuje niekoľko architektonických intervencií v podobe mobiliáru, piknikových a vyhliadkových platforiem.

Sieť nových peších trás sprístupnila vrcholové časti kopca. „Snažili jsme se jemně rozvinout a doplnit stávající kvality místa (skalní vrcholové partie, lom, různorodý lesní porost, výhledy). Svahy a vrcholek kopce je nyní dostupný třemi vyhlídkovými stezkami, které propojují hlavní místa výhledů a vytvářejí novou okružní cestní síť, jež se napojuje na blízkou komunikaci a přilehlé parkoviště před kamenolomem.“ vysvetľujú zvolený koncept architekti. Miernejšia trasa  vedie novo vysadeným lesom so zmesou  miestnych druhov drevín. V sedle pod skalným vrcholkom návštevníci vstupujú na malú vyhliadkovú piknikovú platformu. Ako architekti sami tvrdia vyhliadková plošina je vymedzená od okolia nízkymi základmi, ktoré vytvárajú rovinu mierne vyčnievajúcu z terénu. V tejto oblasti si môžu turisti odpočinúť či pokochať sa vyhliadkou západným smerom do údolia Bečvy cez priehradnú nádrž. Strmšia trasa vedie kúsok za korunou lomu. V polovici stabilnej lomovej hrany je vykonzolovaná kovová vyhliadková lávka s podlahou z pororoštu. Malá vyhliadka tvorí odpočinkový bod pri výstupe prudkým svahom a zároveň návštevníkom sprístupňuje priamy pohľad na stenu lomu. Cieľom je vrcholová časť kopca. Z dramatického terénu vystupujú tri vyhliadkové objekty – subtílne odhmotnené kocky. “Objekty jsou umístěné do stávající terénní modelace mezi balvany. Terén nemají narušit. Jsou jen architekturou vymezeným volným prostorem, který má vybízet k zastavení a spočinutí uprostřed lesa,” opisujú svoj zámer architekti. Na vybudovanie spevnených a nespevnených chodníkov a oporných múrov využili architekti ako stavebný materiál kameň priamo z lomu. Chodníky sú doplnené mobiliárom s dubového dreva. Nosná konštrukciu objektov je montovaná z profilov zo žiarovo pozinkovanej ocele. Všetky diely zjednocuje čierny náter. Ploché strechy vyhliadok pokrýva extenzívna zeleň.