V Bratislave sa aktuálne nachádza desať budov s výškou nad 100 metrov, dve sú vo výstavbe a ďalšie sa plánujú. Najvyššou budovou je od leta 2019 kancelárska veža Nivy Tower. Pripravili sme si článok, v ktorom sa dozviete nejednu zaujímavosť o tejto budove.

#1

Nivy Tower je výšková kancelárska budova a v súčasnosti najvyššia budova v Bratislave s výškou 125 metrov, ktorá patrí do projektu Stanica Nivy, ale aj do projektu Nové Nivy spoločnosti HB Reavis.

Zdroj: HR-Reavis

#2

So svojimi 125 metrami predbehla budovu centrály Národnej banky Slovenska, ktorá má 111 metrov. Slovensko tak má po sedemnástich rokoch novú najvyššiu budovu.

#3

Budova má 29 kancelárskych a dve technické podlažia, celkovo 30-tisíc metrov štvorcových kancelárií najvyššieho štandardu. Developer ponúka tri základné typy kancelárií, od klasických cez co-working v centre HubHub, až po nový koncept Qubes, umožňujúci krátkodobý nájom pre stredne veľké firmy.

#4

Na najvyššom prístupnom podlaží sa nachádza panoramatická reštaurácia a terasa. V budove majú postaviť aj najrýchlejšie výťahy na Slovensku a vlastný bike-sharing.


TIP: Prečítajte si náš článok Najrýchlejšie výťahy sveta, ktorých rýchlosť vás prekvapí


#5

Zatiaľ nie je známy prevádzovateľ reštaurácie ani podstatná časť nájomníkov, hoci prví z nich by sa už mali začať do veže sťahovať v najbližších týždňoch a mesiacoch. Okrem HubHub je známe, že v nových priestoroch bude sídliť IT spoločnosť Resco či finančná spoločnosť Capco.

#6

Prenajímateľná plocha projektu stanica Nivy aj s Nivy Tower by mala presiahnuť 130-tisíc metrov štvorcových. Projekt je koncipovaný ako spojenie nákupného centra, autobusového terminálu a modernej mestskej tržnice v Bratislave.

#7

Momentálne najvyššiu budovu Nivy Tower má v budúcnosti predbehnúť ešte vyššia stavba. Prvý slovenský mrakodrap Eurovea Tower, ktorý plánuje postaviť spoločnosť J&T Real Estate v Bratislave, má mať výšku až 160 metrov.

Vzhľad Bratislavy sa mení aj v dôsledku nových stavieb a my vás určite budeme v našich ďalších článkoch informovať, ako jednotlivé projekty napredujú. Ostaňte nám pre to verní a neujdú vám žiadne novinky a dôležité informácie.

Zdroj: Bratislava.sme.sk