Obľúbený bratislavský komplex EUROVEA na dunajskom nábreží sa rozrastá. Približne v polovici septembra 2020 začali dodávatelia stavby betónovať základovú dosku pre prvý slovenský mrakodrap EUROVEA TOWER.

Od leta 2019 je najvyššou budovou v Bratislave kancelárska veža Nivy Tower, s výškou 125 metrov. Tá predbehla budovu centrály Národnej banky Slovenska, ktorá má 111 metrov. V budúcnosti ju má však predbehnúť ešte vyššia stavba. Prvý slovenský mrakodrap Eurovea Tower, ktorý stavia spoločnosť J&T Real Estate, má mať výšku až 160 metrov.

Eurovea Tower
Zdroj: euroveatower.sk

Eurovea Tower zaujme nielen jedinečným dizajnom, ale aj lukratívnou lokalitou. „Tento projekt prinesie vysokokvalitné bývanie pre rodiny aj jednotlivcov v úzkej súdržnosti s všestrannou občianskou vybavenosťou. Prepojenie bývania so živými spoločenskými, kultúrnymi či športovými aktivitami dunajského nábrežia, bezprostredná dostupnosť nákupného centra sa stáva fenoménom moderného mestského života,“ uvádza sa na oficiálnych stránkach projektu.

Byty, ktoré vás dostanú

Prvý slovenský mrakodrap ponúkne až 389 rezidencií navrhnutých s cieľom vyzdvihnúť unikátne panoramatické výhľady. Každý byt získa presklenie až k podlahe a nádherný výhľad z každej izby. Unikátne budú tiež terasy s presklenými zábradliami, ktoré nerušia výhľady na rieku a mesto. „Na žiadnom projekte sme doteraz nezaznamenali taký obrovský záujem o kúpu bývania ako v prípade EUROVEA TOWER a EUROVEA RIVERSIDE. Od začiatku sa byty predávali rýchlym tempom. Dopyt utíchol jedine tesne po vypuknutí pandémie koronavírusu, ale po krátkom čase sa záujemcovia začali opäť ozývať a podpisovanie nových zmlúv sa rozbehlo ihneď, ako bola opäť možnosť osobne sa stretávať. Predávajú sa rovnako byty všetkých cenových kategórií v mrakodrape aj v nábrežnej časti,“ približuje Ivan Bratko, vedúci predaja rezidenčných projektov JTRE.

Eurovea Tower
Zdroj: euroveatower.sk
Zdroj: euroveatower.sk
Zdroj: euroveatower.sk

TIP: Sledujte nás aj na našom Facebooku, kde pravidelne nájdete zaujímavosti zo sveta architektúry, dizajnu či technológií v stavebníctve. 


Stavba prvého slovenského mrakodrapu je míľnikom nielen v rámci Bratislavy, ale celého Slovenska. Určite vám budeme pravidelne prinášať informácie a zaujímavosti o napredovaní tohto projektu.


Zdroj: euroveatower.sk