Na severe Prahy vyrástla dvojica rodinných domov od ateliéru SENAA. Rafinované rozloženie hmôt a veľmi dobrá práca s využitím terénu je to, čo domom pridáva na atraktivite. Rodinné domy jednak skvele komunikujú s okolím ale tiež aj poskytujú dostatok súkromia ich obyvateľom.

Najväčšou výzvou pre architektov bol výrazne svahovitý terén pozemku. S tým sa architekti veľmi dobre vysporiadali a vytvorili tak jednotlivé úrovne domu prístupné z rôznych výškových úrovní. V spodnej časti domu tak vznikla rozľahlá súkromná terasa, ktorá nie je z hlavnej ulice vôbec viditeľná. Na úrovní prístupovej cesty vznikla menšia terasa, z ktorej sa dostávame priamo k hlavnému vchodu do domov.

Dva na prvý pohľad rovnaké domy sa práve kvôli členitému terénu mierne odlišujú kompozíciou hmôt hlavne čo sa týka vjazdu, terás či schodísk. „Dôležitým spájajúcim prvkom oboch domov je dôsledná práca s osadením na terén a zakomponovanie domu do svahu, prepojenie záhrady pomocou betónových a oceľových schodísk.“ podotýkajú architekti Václav Navrátil a Jan Sedláček k spôsobu votknutia novostavieb do terénu. Ďalšou výzvou, z ktorou sa musí popasovať každý architekt, bolo reagovanie na architektonický ráz miesta. V úplne súčasnej realizácii preto použili niekoľko prvkov inšpirovaných tradičnou architektúrou. Okrem sedlových striech, ktoré domy začleňujú do miestnej strešnej panorámy, je to aj pre lokalitu špecifický druh plotu. Napriek tomu, že obe domy majú 3 nadzemné podlažia v porovnaní s okolím nepôsobia príliš výrazne ani mohutne.

Rodinné domy zasadené do Šáreckého údolia na severnom okraji Prahy vstúpili so svojim striedmym a moderne pôsobiacim výrazom do pomerne komplikovanej situácie. Nadzemné podlažia sú vyhradené nočnej časti. Nachádzajú sa tu teda spálne, detské izby či kúpeľne a šatníky. Na prízemí sa nachádza hlavná denná časť s priamym prístupom na rozsiahlu terasu. „Hlavný výhľad z celého domu je smerom na protiľahlý svah s dominantou kostola sv. Mateje.“ dodávajú architekti.

Záhradným fasádam dominujú veľkoformátové posuvné okná zasadené v drevených rámoch, ktoré sú miestami pretiahnuté až cez roh, interiéry tak pôsobia maximálne vzdušne.