Pohodlná pohovka patrí do obývačky ako posteľ do spálne. Ako si však vybrať správnu sedačku a ako ju najlepšie umiestniť do obývačky?

Odpovede na všetky dôležité otázky nájdete v našom článku.

Ktorá pohovka sa hodí do vašej obývačky?

Predtým, ako budete premýšľať o správnom usporiadaní sedačky, potrebujete najprv vhodný model – a nájsť ho v širokej ponuke nie je také jednoduché! Potrebujete správne miesto. A aj pri jeho výbere zohráva úlohu množstvo faktorov.

  • Koľko miesta máte k dispozícii?
  • Na čo chcete sedačku využívať?
  • Koľko ľudí by malo na sedačke sedieť?
  • Aký štýl zariaďovania preferujete?

S odpoveďami na tieto otázky sa potom môžete vybrať do obchodu, v ktorom sú vám k dispozícii tie najlepšie sedačky z Bratislavy.

Sú lepšie kožené sedačky alebo textilné poťahy?

Ďalším kritériom sú poťahové materiály, vďaka ktorým sú sedačky pohodlné a funkčné. Najviac používanými sú koža a textil. Kvalitné kožené sedačky vydržia dlhšie, pretože sú odolnejšie a pevnejšie. Na pocit však môžu byť v zime chladnejšie, čo sa dá eliminovať dekami alebo poťahmi, ktoré aj tak na každej novej sedačke používame.

Textilné poťahy sú menej odolné a pevné, nedržia tak dobre a dlho tvar, sú však pohodlnejšie na dotyk a vytvorenie útulnej atmosféry.

Kde nájsť sedačke miesto?

V modernej obývačke už sedačka nemusí byť len pri stene. Rovnako dobré je umiestniť gauč do stredu miestnosti. Najmä vo veľkých miestnostiach s gaučom pri stene uvoľníte zbytočne veľa miesta v strede vašej obývačky.

Pohovka v strede miestnosti je obzvlášť dobrou voľbou, ak vo vašej obývačke prechádzajú viaceré oblasti jedna do druhej. Gauč potom možno použiť ako akýsi predel miestnosti na optické oddelenie rôznych priestorov od seba.

Sedačka v strede izby je preto ideálna aj do malých bytov, napríklad na oddelenie priestoru na spanie od zvyšku miestnosti. Toto usporiadanie je veľmi vhodné aj do kombinovanej obývačky s jedálňou. V tomto prípade sa len uistite, že gauč nie je príliš veľký, pretože to príliš zužuje priestor. Ak sa v malej obývačke nechcete zaobísť bez väčšej sedačky, potom je jej umiestnenie pred stenu väčšinou lepšou voľbou ako do stredu miestnosti.

Ak sa rozhodnete umiestniť pohovku do stredu miestnosti, uistite sa, že neblokuje dôležité cesty. Typické trasy sú napríklad z kuchyne k jedálenskému stolu alebo medzi dvoma dverami v prepojených miestnostiach. Teraz už viete všetko o výbere a usporiadaní vašej novej pohovky v obývačke, takže je najvyšší čas to uviesť do praxe. Nájdite si s Albero svoj vysnívaný gauč a vyberte preň to správne miesto. Vytvoríte si tak oázu pohody, ktorá je dokonale prispôsobená vašim potrebám a vašej obývačke.