Urban Residence je unikátny projekt mestského bývania, ktorý je určený ľuďom preferujúcim mestský životný štýl. Už čoskoro by mal byť dokončený.

Urban Residence

Priestor, kde sa Urban Residence nachádza, bol kedysi súčasťou priemyselnej oblasti v okolí Račianskej ulice v Bratislave. Pôvodná zástavba bývalého závodu Ferona zanikla v roku 2007 a niekoľko rokov ostal pozemok prázdny. Všetko sa zmenilo s novými plánmi developera Lucron, ktorý navrhol trojicu doskových polyfunkčných bytových domov. Projekt je aktuálne vo finálnej fáze a už čoskoro byť mal byť dokončený. „Predpokladaný termín kolaudácie posledného bytového domu C je na jar 2021 a následný termín začatia odovzdávania bytov je leto 2021. Termíny sú predpokladané, keďže ich včasné splnenie záleží aj od tretích strán a taktiež na tom, do akej miery ovplyvní jednotlivé procesy prebiehajúca pandémia,“ uvádza Pavel Baslík, Head of Marketing & PR v Lucron.

Autorom architektonického konceptu je známa kancelária Compass, ktorá pri formovaní projektu spolupracovala so skúseným ateliérom Šujan_Stassel. Dohromady by malo byť v obytnom komplexe k dispozícii 287 bytov a 151 apartmánov na celkovej ploche 34 269 m2. Vo vnútrobloku sa nachádza krásny mestský park s rozlohou až 6 000 m2. Vďaka dômyselne umiestneným garážam vznikol v centrálnej časti parku šesť metrov široký koridor pre veľké stromy s mohutným koreňovým systémom.

Ihrisko ako bonus

Developer sa zaviazal, že s dokončením tretej etapy dotvorí aj rozsiahle pobytové priestranstvá, ktoré v projekte vznikli. „Detské ihrisko s pridruženou zeleňou plánujeme dokončiť a odovzdať do užívania spolu s odovzdávaním bytov v bytovom dome C, teda v lete 2021. Bude sa jednať o nadštandardné detské ihrisko s mnohými hernými prvkami – naši obyvatelia sa majú na čo tešiť,“ približuje hovorca developera.


TIP: Sledujte nás aj na našom Facebooku.


Viac informácií sa dozviete priamo na oficiálnej stránke projektu Urban Residence. S dokončením poslednej etapy tohto projektu sa však premena oblasti ani zďaleka nekončí. Najbližšie roky tam budú stavebné práce určite pokračovať.

Zdroj: yimba.sk, lucron.sk, zdroj: fotografií: LUCRON