Život v panelovom dome prináša mnoho radostí aj starostí. Jednou z nich je hluk prechádzajúci cez podlahu k dolným susedom. A to zvlášť, ak máte malé deti a pod vami býva postarší pár, ktorý by si chcel užívať pokojnejší život. Ako tento problém vyriešiť?

Viete, čo je to kročajová izolácia?

Vašich susedov ochráni od nadmerného buchotu, dupotu či jazdy drevených koliesok hračiek po podlahe kročajová izolácia. Jedná sa o izoláciu, ktorá sa inštaluje pod dlažbu aj plávajúcu podlahu. Práve plávajúca podlaha, predovšetkým, ak je lacnejšia, hlučnosť nedokáže tlmiť. Pri niektorých lacných plávajúcich podlahách môžu susedia počuť dokonca aj rýchlejšiu chôdzu. Každý zvuk sa preto prenáša na nižšie poschodia.

Kročajová izolácia je vhodná aj do nebytových priestorov a má hrúbku od 5 do 10 mm. Okrem zníženia hlučnosti v byte pod vami prinesie ochranu od hluku aj vám. Napríklad v prípade, že si váš sused púšťa priveľmi nahlas a často hudbu alebo zospodu počujete často krik. Len malé množstvo hluku k vám potom prenikne cez steny.

Akustická pena

Akustická pena je vhodná na zvýšenie nepriezvučnosti konštrukcií. Dá sa využiť na stenu aj podlahu alebo ako izolácia zvuku pod koberec. Dobrá akustická pena má vysokú hustotu a je vhodná tiež na kombináciu s inými nepriezvučnými materiálmi alebo ju môžete použiť samostatne. Vďaka tomu dochádza k výraznému zlepšeniu a odhlučneniu priestorov.

 

Akustickú penu môžete využiť tiež v iných priestoroch. Iste ju ocenia všetci, ktorí majú kapelu, potrebujú skúšať, no v blízkosti skúšobne sa nachádzajú obytné domy. V domácnosti je vhodná do detskej izby. Využijete ju aj vtedy, ak máte domáce kino a radi si užívate kvalitný zvuk z reproduktorov. Budete si môcť naplno vychutnať dobrý film bez toho, aby ste rušili susedov.