Domov je najkrajšie miesto. Tu sme slobodní a cítime sa dobre. Sme kráľom vo vlastných štyroch stenách. Preto by aj náš byt mal pôsobiť štýlovo a exkluzívne.  A na to, aby to fungovalo, nepotrebujete ani veľa peňazí či profesionálneho interiérového dizajnéra. Váš byt sa môže luxusne rozžiariť aj s niekoľkými jednoduchými trikmi.

V prvom rade by ste pri zariaďovaní mali mať jasno v tom, čo je pre vás dôležité. Stanovte si priority. Čo je dôležitejšie, útulný gauč alebo dizajnová pohovka? Dažďová sprcha alebo vaňa s tlmeným svetlom?

Svoje obľúbené kúsky a miesta by ste mali dať na výslnie – a investovať do nich trochu viac peňazí. Okrem toho je dôležité, aby ste v dizajne ukázali jasnú líniu. Čím viac váš byt pôsobí ako celok, tým lepšie vynikne každý jeden detail novej modernej obývačky.

Nebojte sa závesných modelov nábytku

Väčšinu podlahové priestoru pri stenách zaberá nábytok. Dostatočný dôvod venovať tomu väčšiu pozornosť. Čím jasnejšia a slobodnejšia bude podlaha, tým elegantnejší byt alebo dom bude. Preto uprednostňuje nástenné skrinky alebo nábytok s vysokými nohami.

Ak si neviete s jeho výberom a usporiadaním poradiť, inšpiráciu a pomoc môžete hľadať v dobrom interiérovom štúdiu v Bratislave. Čím viac odborných rád, tým pohodlnejšie bývanie na dlhé roky.

Vyskúšajte dlhé luxusné závesy

Dlhé závesy, ktoré sú upevnené tesne pod stropom a siahajú až po zem, natiahnu stenu a pôsobia mimoriadne noblesne. Ťažké  a nádherne vzorované alebo jednofarebné látky tento efekt len umocnia.

Obložte steny

Grandiózny luxusný efekt možno dosiahnuť aj obložením stien v obývacej izbe. S trochou zručnosti si ich môžete vyrobiť sami z lacných drevených panelov, alebo kúpiť v lacnom obchode.

Využite silu zrkadiel

Zrkadlá zväčšia miestnosť a svojim hladkým povrchom vnesú do bytu lesk. Prečo si teda na stenu namiesto obrazov nezavesiť zrkadlo?

Vyskúšajte to a uvidíte, že vaša obývacia izba bude pôsobiť luxusným dojmom aj bez veľkých investícií do drahých materiálov.