Konečne sú čoskoro tu. Teplé a slnečné dni v roku. Napriek príjemnému prehriatiu však vedia dnešné slnečné lúče v mnohých smeroch poriadne a doslova potrápiť. Vplyvom globálneho otepľovania a mnohých ďalších faktorov je žiarenie intenzívnejšie a silnejšie, čo nevplýva vždy dobre na našu osobnú pohodu a bývanie.

Našťastie je tu moderná tieniaca technika, ktorá sa o váš komfort postará vo všetkých smeroch. Poďme si o nej a pre váš lepší a jednoduchší výber niečo povedať.

Vonkajšie žalúzie ako flexibilný spôsob regulácie slnka a tepla

Moderné vonkajšie žalúzie sú v dnešnej dobe na rodinných domoch alebo bytoch nevyhnutnosťou. Ponúkajú nielen možnosť odpudzovania slnečného žiarenia priamo zvonku, ale aj dosiahnutie optimálnej regulácie svetla nastavením lamiel.

Priamym blokovaním slnečného žiarenia pred fasádou domu alebo pred oknom dosahujú žalúzie alebo špeciálne vonkajšie rolety, závisí od toho, čo si vyberiete, až o 40 % väčší odraz tepla v porovnaní s vnútornou protislnečnou ochranou, teda vnútornými roletami.

Spomínaná regulácia svetla môže zohrať veľkú úlohu aj proti oslňujúcim účinkom slnečného žiarenia, aby ste si nastavili svetelné podmienky tak, ako potrebujete. Prospeje to nielen pohodliu pri odpočinku na pohodlnom kresle v obývačke, ale aj vašej práci z domu!

Ak vás napríklad počas dlhých, jasných letných večerov oslní slnko pri pozeraní obľúbeného filmu v televízii alebo vás vyruší pri sedení pred počítačom, môžete si vonkajšie žalúzie nastaviť podľa vlastného želania tak, aby bolo stále v priestore dostatok svetla.

Izolácia, ktorú oceníte aj v zime

Ani teraz v zime vonkajšie žalúzie alebo rolety nezapadnú prachom. Naopak, vďaka špeciálnym materiálom, z ktorých je táto tieniaca technika vyrobená, dokážu vonkajšie žalúzie alebo rolety dokonale izolovať okolie okna aj pred chladom, vďaka čomu možno ušetríte aj na kúrení.

To všetko, ako bonus, bez priestorového obmedzenia okna a s pohodlným ovládaním. Stačí si na Profirol.sk vybrať pre vás to najlepšie riešenie a pripraviť sa na privítanie prvých jarných slnečných lúčov bez prekážok.