Smart žiarovky sú skvelým pomocníkom v každej domácnosti. Dajú sa ovládať na diaľku hlasom, Bluetooth a mobilnými aplikáciami. Ak premýšľate nad výrobkami inteligentnej domácnosti, žiarovky sú skvelým začiatkom.

Inštalácia smart žiaroviek

Inštalácia smart žiaroviek je pomerne jednoduchá. Stačí vybrať súčasné žiarovky a zaskrutkovať nové smart žiarovky. Na prístup k možnostiam inteligentnej domácnosti však potrebujete nejaké bezdrôtové pripojenie. Jednou z najbežnejších možností je pripojenie žiaroviek priamo k domácej WiFi.


TIP: Jednou z možností je aj pripojenie žiaroviek cez Bluetooth. Pamätajte, že presný proces nastavenia bude závisieť od toho, ktorý typ žiaroviek si kúpite. Pred synchronizáciou žiaroviek si preto najprv prečítajte pokyny.


Zdroj: Getty Images

Dobrou správou je, že smart žiarovky môžete používať aj klasicky, pomocou tradičného vypínača. To je dobré vedieť, keď vám náhodou vypadne Wi-Fi. Nezabúdajte však, že ak je spínač fyzického svetla vypnutý, žiarovka je vypnutá a nemôže sa zapnúť hlasom ani aplikáciou. Aby smart žiarovky fungovali, musí byť prepínač v polohe „zapnuté“.

Ako dlho vydržia inteligentné žiarovky?

Všetky smart žiarovky sú LED (dióda vyžarujúca svetlo), sú až o 90 % účinnejšie, takže môžete očakávať, že tieto žiarovky vydržia oveľa dlhšie ako klasické žiarovky. Dokonca vďaka ich používaniu po istom čase spozorujete zníženie svojho účtu za energiu. Bez ohľadu na to, či bolo vaše bydlisko postavené pred viac ako 100 rokmi alebo je novo postavené, môžete do svojho každodenného života vniesť pohodlie pomocou smart žiaroviek. Dajú sa inštalovať naozaj všade, kde by ste nainštalovali tradičnú žiarovku.


TIP: Prečítaje si náš článok 5 výhod smart osvetlenia v domácnosti, o ktorých by ste mali vedieť


Možno si pýtate, či smart žiarovky skutočne potrebujete. Odpoveď je, že bez nich viete fungovať. Avšak smart osvetlenie vám môže pomôcť uľahčiť váš život do veľkej miery. Či už prichádzate domov neskoro v noci, alebo potrebujete iba ďalšiu pomoc v domácnosti, pridanie smart žiaroviek do vášho domova vám pomôže zorientovať sa, bez toho, aby ste v tme tápali po tradičnom vypínači.

Zdroj: www.reviewed.com