Guthaus je unikátny rezidenčný projekt v Bratislave. Zaujme nielen jedinečným dizajnom, ale aj ideálnou polohou a skvelou dostupnosťou do mesta. Pripravili sme si článok, v ktorom vám tento zaujímavý projekt predstavíme.

Projekt Guthaus

V starej priemyselnej zóne Bratislavy vzniká projekt Guthaus, od ktorého sa očakáva veľa. Snaží sa tejto zóne vdýchnuť nový život a naštartovať jej postupnú premenu na moderný mestský bulvár. „Takmer 300 jeden- až štvorizbových bytov profituje z nadštandardných výmer, veľkorysých balkónov so vstupom z každej izby, a vybavenosti v podobe komunitnej záhrady s letnou kuchyňou a grilom, práčovne, či vybavenej bicyklovej dielne,“ uvádza sa na stránkach spoločnosti CORWIN, ktorá projekt realizuje.

Lokalita, ktorá naozaj stojí za to

Poloha projektu vytvára ideálne podmienky pre kvalitné mestské bývanie. “GUTHAUS odráža ambíciu spoločnosti CORWIN pristupovať k projektom v kontexte potenciálu budúceho rozvoja danej lokality. Len tak je možné nevyužité a zanedbané plochy pretvoriť na plnohodnotné, živé mestské bloky, ktoré vďaka svojej kvalite v priebehu času naberajú na hodnote,” hovorí Marián Hlavačka, CEO CORWIN.


TIP: Prečítajte si aj náš článok Nový Ružinov v Bratislave: Bývanie, ktoré si jednoducho zamilujete


„Zber“ dažďovej vody

Projekt zaujme aj vďaka inšpiratívnemu riešeniu „zberania“ dažďovej vody, ktoré pomohli navrhnúť v kancelárii Man Made Land. Voda z tohto územia nebude odvádzaná, ako to býva zvykom, ale ponúka ekologické zadržiavanie vody priamo v území, aj prostredníctvom dažďových záhrad. Račianska ulica je známa častými záplavami, v prípade prívalových dažďov môže takéto riešenie prispieť k adaptácii a zmierňovaniu dosahov klimatickej zmeny, ktorá sa týka už nás všetkých.


TIP: Nezabudnite nás sledovať aj na našom Facebooku, kde pravidelne pridávame novinky a zaujímavosti zo sveta architektúry, dizajnu a technológií v stavebníctve. Vďaka nám vám neujde žiadna dôležitá informácia! 


Viac podrobnejších informácií o projekte Guthaus a o ponuke bytov v tejto časti nášho hlavného mesta nájdete priamo na www.guthaus.sk.

Zdroj: guthaus.sk, zdroj fotografií: CORWIN