Projekt Vydrica vytvára v Bratislave novú mikroštvrť, ktorá spája najzaujímavejšie atribúty mestského života. Jeho cieľom je prepojenie podhradia a pešej zóny.

Projekt Vydrica

Areál s rozlohu takmer 3,3 hektára v lukratívnom prostredí pod Bratislavským hradom bol opustený približne od konca 60. rokov minulého storočia. Už niekoľko mesiacov však prebiehajú na tomto mieste stavebné práce, ktorých výsledkom bude projekt Vydrica„Ambíciou Vydrice je vytvoriť vyváženú a udržateľnú obytnú štvrť so službami ako pre obyvateľov, tak aj pre návštevníkov. Bratislavčania si zaslúžia nový mestský priestor, ktorý spĺňa všetky znaky autentického a živého mesta,“ uvádza sa na oficiálnych stránkach projektu. Všetky stavebné práce prebiehajú v súlade s povoleniami, v spolupráci s pamiatkármi a s ohľadom na obyvateľov hlavného mesta.

Vydrica

Developer

Developerom projektu je spoločnosť Vydrica Development, a.s. „Po dlhých rokoch pustnutia lokality sme spustili stavebné práce na projekte Vydrica. Urobíme maximum pre to, aby výstavba nenarušila bežný život v okolí. Na jej konci čaká obyvateľov hlavného mesta nový verejný priestor s napojením pešieho korza z historického centra do Podhradia,“ vyjadril sa pre Bratislavské noviny Juraj Rehák, člen dozornej rady Vydrica Development. Ústredným cieľom je prinavrátiť Bratislave chýbajúcu kontinuitu.

Pamiatky zachovajú

Projekt vyvoval v Bratislave veľkú diskusiu aj v spojitosti s viacerými historickými pamiatkami, ktoré sa nachádzajú na mieste, kde vzniká nová štvrť. Developer sa zaviazal, že ich chce zachovať. Nachádza sa tam napríklad najstaršia stavba v Bratislave – Vodná veža. Investor tvrdí, že v súčinnosti so zámermi mesta by sa z nej mohol stať obľúbený kultúrny priestor.

Jeden z najambicióznejších projektov v Bratislave

Vydrica patrí jednoznačne k najambicióznejším a najdrahším projektom v súčasnej Bratislave, o čom svedčia aj pomerne vysoké ceny bytov. Investor už v apríli 2019 informoval, že celkové ukončenie výstavby je plánované na rok 2024. Zároveň uviedol, že ráta s nákladmi na výstavbu v sume približne 200 miliónov eur.


TIP: Nezabudnite nás sledovať aj na našom Facebooku, kde pravidelne pridávame novinky a zaujímavosti zo sveta architektúry, dizajnu a technológií v stavebníctve. Vďaka nám vám neujde žiadna dôležitá informácia! 


Zdroj: vydrica.com, zdroj fotografií: Vydrica Development