António Gaudí sa svojou tvorbou vymanil z tradície a vytvoril jedinečný architektonický štýl, ktorý výrazným spôsobom ovplyvnil tvár súčasnej Barcelony. Onedlho majú nadšenci architektúry jedinečnú príležitosť- Airbnb ponúka dvom šťastným výhercom možnosť stráviť noc v jeho prvom dome Casa Vicens za symbolický 1 dolár.

Plány výstavby Casa Vicens siahajú až do roku 1885 a je považovaná za jednu z prvých secesných budov. Taktiež sa jedná o jedno z prvých diel katalánskeho architekta Antonia Gaudího. Pôvodne bola navrhnutá ako rezidenčná budova pre miestnu rodinu. Počas celých 136 rokoch bola prevažne v súkromnom vlastníctve. V roku 2014 sa napriek tomu stala múzeom a bola sprístupnená verejnosti. Vďaka tímu odborníkov sa budova zrenovovala aby poskytovala dokonalý zážitok návštevníkom múzea. Túto prácu vykonal architekt Ignacio Herrero Jover.

zdroj:airbnb.com

V spolupráci so známou stránkou Airbnb.com, ktorá poskytuje ubytovanie kdekoľvek na svete sa naskytne vzácna príležitosť všetkým fanúšikom Gaudího tvorby. Dvaja šťastní výhercovia si budú môcť vychutnať program a následne prežiť noc práve v tejto budove. Hostiteľom bude generálny manažér múzea Emili Masferrer i Fons, ktorý sa spolu s tímom odborníkov pričinil o renováciu budovy a jej následnú premenu na múzeum.

Hostiteľ sa podelí o detaily renovácie budovy a následne si budú môcť výhercovia vychutnať večeru inšpirovanú Gaudím. Po večeri sa hostia presunú do fajčiarenského salónika a tiež do spálne, kde strávia noc. Raňajky sa budú podávať v súkromnej záhrade. Celý čas bude celá budova uzatvorená pre verejnosť a preto pôjde o naozaj exkluzívny zážitok.

zdroj:airbnb.com

Rezervácia na túto jedinečnú príležitosť sa otvára 12. júla 2021 o 13:00 EST a vo všeobecnosti platí: kto prvý príde ten prvý berie.  Pobyt bude stáť 1 dolár plus dane a poplatky. Podľa Airbnb „by si mali zainteresovaní hostia uvedomiť, že celý pobyt je v prísnom súlade s miestnymi pokynmi COVID-19 a tí, ktorí si rezervujú ubytovanie, musia žiť v jednej domácnosti, aby sa minimalizovalo riziko.“

Možnosť rezervácie tu:  airbnb.com/gaudi