Dubaj je známy ako mesto neobmedzených možností. Môžete sa tu dívať na mesto z najvyššieho mrakodrapu či nakúpiť si v najväčšom nákupnom centre. Najnovšie sa tu navyše môžete aj ponárať v najhlbšom bazéne na svete.

Centrum Deep Dive Dubai, v ktorom môžeme navštíviť tento bazén sa nachádza v Nad Al Shebe. Samotné centrum má rozlohu až 1500 m² a tvar mušle. Ako riaditeľ centra Jarrod Jablonski sám povedal: „Chceli sme pripomenúť dedičstvo potápania v Emirátoch a lov perál.“ Okrem samotného bazéna sa tu nachádza aj potápačský obchod, obchod so suvenírmi, reštaurácia a rôzne konferenčné priestory. Veľké výhľadové plochy v spodných poschodiach budovy umožňujú stravníkom v reštaurácii a ďalších miestnostiach nahliadnuť do podvodného prostredia.

zdroj: Deep Dive Dubai

Najhlbší bazén na svete so svojou hĺbkou 60,02 metra prekonal doterajšieho držiteľa rekordu Deep Spot, ktorý sa v poľskom Mszczonowe otvoril v roku 2020. V Deep Dive Dubai nájdete množstvo podvodných atrakcií ako napríklad potopené mesto, biliard či podvodné bicyklovanieu. Okrem toho sa tu nachádza aj najväčšie filmové štúdio tohto druhu. Bazén tiež obsahuje dva podvodné biotopy so suchými komorami vo výške šesť a 21 metrov, pokročilé zvukové a náladové osvetľovacie systémy a 56 podvodných kamier, ktoré pokrývajú všetky oblasti bazénu. Sladká voda v bazéne sa filtruje a cirkuluje každých šesť hodín cez kremičitú vulkanickú horninu. Táto filtračnú technológia bola vyvinutá v NASA.

zdroj: Deep Dive Dubai

Bazén privítal prvých návštevníkov už v stredu 7.7.2021. Deep Dive Dubai je ale momentálne otvorený iba na pozvanie. Navštívil ho napríklad americký herec Will Smith a tiež korunný princ Šejk Hamdan bin Muhammed bin Rašid Ál Maktum. Pre verejnosť sa otvorí v priebehu júla. Hodina potápania sa bude pohybovať v rozmedzí od 114-345 eur. „Pre tých, ktorí hľadajú jedinečný zážitok, poskytuje Deep Dive Dubai výnimočné, bezpečné a kontrolované prostredie, kde sa môžu dozvedieť všetko o potápaní. Pre skúsených členov komunít freedive a potápania je to skúsenosť ako žiadna iná. “ informuje riaditeľ centra Jarrod Jablonski.

zdroj: Deep Dive Dubai