Chýba vášmu domovu komfort? Nevadí! V zhone každodenných dní si mnohí z nás ani len nevšimnú, že z domu prestalo sálať nielen príjemné teplo. Rodinné hniezdočko je však miestom, kde si môže každý člen rodiny oddýchnuť od všetkých problémov, preto sa musíte postarať o to, aby bol skutočne útulný. Ako?

Interiér sa stal pre nás v týchto dňoch jediným útočiskom. Bezpečným prístavom a oázou pokoja, v ktorej si môžeme robiť čo len chceme. Avšak, aj pohodlie a komfort má svoju cenu a bude nás stáť nielen veľa peňazí, ale aj času a energie.

My ale máme pre vás zopár jednoduchých tipov, s ktorými to až tak náročné nebude. Stačí trocha dôvtipu, možno zopár kvalitných kobaltových vrtákov, k nim šikovné ruky a chuť do práce.

Začnite tým najdôležitejším

Veľmi často sa pýtame, ako zútulniť náš dom, a zároveň zabúdame na to, že pohodlné prostredie v byte alebo dome závisí predovšetkým od poriadku, čistoty a správnej organizácie. Preto by ste mali dbať na to, aby boli tieto veci zabezpečené hneď v úvode a vždy.

Času na upratovanie máte teraz viac ako kedykoľvek predtým, tak sa doň pustite čím skôr. Uvidíte, že sa budete cítiť oveľa lepšie.

Pohrajte sa s farbami

Farba stien môže mať vplyv na pohodlie bytu, preto musíte zvoliť najoptimálnejšie odtiene. Ideálne ešte predtým, ako začnete vyberať doplnky, dekorácie a nábytok, pri ktorom budete potrebovať zrejme aj pevné tvrdokovové vrtáky.

Nebojte sa bielej. Biela je rozumné a populárne riešenie z rôznych praktických dôvodov.

  • Môžete experimentovať, zdobiť interiér v závislosti na vašej nálade, pretože biele pozadie je skutočne možnosťou, ktorá vám umožní dať voľnú ruku vašej fantázii.
  • Biela farba vizuálne rozširuje priestor.
Zvoľte správny a multifunkčný nábytok

Domáce pohodlie závisí nielen od interiéru, ale aj od funkčných predmetov, ktoré sú umiestnené v miestnosti. Pri kúpe nábytku by ste preto nemali brať do úvahy iba módne trendy a dizajnové riešenia, ale aj štýl návrhov. Mimochodom, nábytok musí zodpovedať dizajnu interiéru. Farba nábytku sa tiež vyberá s prihliadnutím na výzdobu stien, ak ste uprednostnili svetlé farby, nábytok je možné kúpiť v tmavších farbách.

Aby ste vytvorili v byte útulnú atmosféru, musíte brať do úvahy aj dizajn interiérových predmetov, no nezabudnite i na kvalitu týchto štruktúr. Je lepšie používať prírodné materiály ako drevo a sklo, pretože plastové výrobky vyzerajú lacno a nepridajú miestnosti tú správnu atmosféru.

Nezabudnite ani na osvetlenie, čistý vzduch a minimum rušivých elementov, ktoré sú zdrojom spomínaného chaosu.