Strom hrá ústrednú úlohu v mnohých záhradách. Jeho krása a bezproblémový rast však závisí nielen od prírody a pôdy, ale aj našej starostlivosti. Ide o terénne úpravy, ktoré si vyžadujú veľmi veľa skúseností, zručností a odvahy pre prácu vo výškach.

Ak ste na tieto veci prikrátki, máme pre vás riešenie.

Práce vo výškach nechajte na profesionálov z Banskej Bystrice

Stromy, živé ploty či iné dreviny v záhrade potrebujú pravidelnú starostlivosť. Neodborným zásahom im však môžete len zbytočne uškodiť. Netreba zabúdať ani na bezpečnosť pozemku a jeho susedného okolia, ktorú by mohol nekontrolovaný rast konárov koruny stromov výrazne ohroziť. Ako si poradiť?

Riešenie je veľmi jednoduché. Stačí si zavolať na pomoc a úpravu porastov na vašom pozemku profesionálne výškové práce z Banskej Bystrice!

Kedy je na orez stromov najlepší čas?

Ak je potrebný vo vašej záhrade kompletný orez stromov, mali by ste si na vykonanie týchto náročných prác vybrať nielen správnych ľudí, ale aj ročné obdobie. Ktoré to je?

Orez stromov je z rôznych dôvodov najvhodnejší v mesiacoch október až február. Samozrejme, pri úprave vysokých porastov záhrady vždy záleží aj na druhu rastlín. Ak nemáte o týchto veciach ani najmenšiu potuchu, obráťte sa na odborníkov, ktorí by vám mali dať správne informácie.

V každom prípade a bez ohľadu na druh stromu by záhradkári nemali strom nikdy orezávať počas dažďa, snehu alebo mrazu, pretože tieto poveternostné podmienky sťažujú stromom hojenie „rán“. Nasledujúce podmienky sú na prerezávanie stromov naopak vhodné:

  • Vonku musí byť teplejšie ako 0 stupňov Celzia.
  • Na stromoch by nemal byť mráz ani sneh.
  • Aktuálne počasie musí byť suché a bez vetra.
  • Ideálne je, ak ostane slnko za mrakmi.

Ak túžite na jar a v lete po krásnych stromoch a v jeseni po dobrej úrode, dajte si na týchto detailoch záležať. Výsledok bude stáť za to!